gastro postao
Švicarski specijalitet u morskoj varijanti
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 983
Potrebno vam je
- 180 g ricotta
- 100 ml limunov sok
- 125 ml ulje maslinovo
- sol
- svježe mljeveni papar
- 500 g krumpir, zreli
- 50 g parmezan
- 1 kom jaje kokošje
- 70 g maslac, slani
- 1 kom korijen koromača
- 1 kom luk ,crveni
- 30 g masline, crne
- 2 žlica peršin, list
- 800 g losos
Priprema
- Za kremu od ricotte u blenderu usitnite ricottu, limunov sok, po žlicu ulja i vode. Posolite i popaprite. Naribajte krumpir, dodajte parmezan, jaje i sol te sve promiješajte.
- Zagrijte dvije žlice ulja u tavi pa dodajte četvrtinu smjese od krumpira. Pritisnite je tako da dobijete pogačicu promjera deset cm pa ponovite postupak s još tri pogačice. Pecite pet minuta, dodajte maslac, okrenite i pržite još pet minuta. Prebacite na tanjur.
- Zagrijte dvije žlice ulja na tavi pa ispirjajte koromač i luk. Maknite s vatre pa pomiješajte s maslinama i peršinom. Losos ili filete druge ribe ispržite na tavi na ostatku ulja te začinite rastopljenom mješavinom maslaca i ostatkom limunova soka.
- Röstije stavite na tanjur pa na njih poslažite kremu od ricotte, pečenu ribu i pirjani koromač.
Izvor Skuhatćute