Recepti 03. listopada 2014.

Röstiji s kremom od ricotte i ribom

gastro postao gastro.24sata.hr
Švicarski specijalitet u morskoj varijanti

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 983

Potrebno vam je

  • 180 g ricotta
  • 100 ml limunov sok
  • 125 ml ulje maslinovo
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 500 g krumpir, zreli
  • 50 g parmezan
  • 1 kom jaje kokošje
  • 70 g maslac, slani
  • 1 kom korijen koromača
  • 1 kom luk ,crveni
  • 30 g masline, crne
  • 2 žlica peršin, list
  • 800 g losos

Priprema

  1. Za kremu od ricotte u blenderu usitnite ricottu, limunov sok, po žlicu ulja i vode. Posolite i popaprite. Naribajte krumpir, dodajte parmezan, jaje i sol te sve promiješajte.
  2. Zagrijte dvije žlice ulja u tavi pa dodajte četvrtinu smjese od krumpira. Pritisnite je tako da dobijete pogačicu promjera deset cm pa ponovite postupak s još tri pogačice. Pecite pet minuta, dodajte maslac, okrenite i pržite još pet minuta. Prebacite na tanjur.
  3. Zagrijte dvije žlice ulja na tavi pa ispirjajte koromač i luk. Maknite s vatre pa pomiješajte s maslinama i peršinom. Losos ili filete druge ribe ispržite na tavi na ostatku ulja te začinite rastopljenom mješavinom maslaca i ostatkom limunova soka.
  4. Röstije stavite na tanjur pa na njih poslažite kremu od ricotte, pečenu ribu i pirjani koromač.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.