Recepti 13. listopada 2014.

Ruska juha s kiselim kupusom

gastro postao gastro.24sata.hr
Bogata juha grijat će vas i nahraniti u hladnim danima

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 602

Potrebno vam je

  • 250 g šećer, u prahu
  • 50 g kupus kiseli (glave, sirove svj.)
  • 50 g kuhana šunka
  • 50 g jetra svinjska
  • 2 kom vrganj
  • 10 g kopar
  • 10 g papar
  • 100 g vrhnje kiselo (10% masti )
  • 30 g cikla
  • 2 kom krumpir, zreli
  • 1 šalica goveđi temeljac

Priprema

  1. Na ulju prepržite kuhanu šunku i jetra narezana na uske kratke trakice pa dodajte narezane vrganje i kuhani kiseli kupus.
  2. Kratko promiješajte, dodajte kapare, kopar, pire od kuhane cikle, kiselo vrhnje i sve dobro promiješajte. Zalijte goveđom juhom ili temeljcem razmućenim s vodom, dodajte kockice krumpira i kuhajte 25 min.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.