gastro postao
Prepržite gambere te uz dodatak raznovrsnog povrća pripremite nesvakidašnju salatu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 125
Potrebno vam je
- 200 g kupus glavati, bijeli
- 200 g mrkva, crvena
- 400 g kozica velika
- 1 kom ananas
- 0.50 šalica korijander
- 1 žlica rižin ocat
- 3 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica arašid sirovi, nesoljeni
Priprema
- Na žlici maslinovog ulja popržiti gambere (kozice) 10-15 min.
- Izmiješati naribani kupus i mrkvu, dodati ananas narezan na kockice, gambere i korijander.
- U posebnoj zdjelici sjediniti ocat, čili pastu (po želji) i ostatak maslinovog ulje u jednoličnu smjesu pa preliti preko salate.
- Na kraju dodati kikiriki prepržen na suhoj tavi i sve pažljivo promiješati.