gastro postao
Počastite se božanstvenim doručkom koji uključuje kremasti omlet, mladi špinat, feta sir i pečene rajčice
Kod pripreme ovog doručka najvažnije je znati kako nije riječ o običnom omletu. Okusi koje daju dodaci poput slatkastih pečenih rajčica i slani feta sir nečemu tako jednostavnom kao što je omlet donose sasvim drugu dimenziju. Dodajte tome još i nekoliko listova mladog špinata pa navalite na tanjur nenadmašivo dobrog doručka.
Potrebno vam je:
- 3 jaja
- 1 šaka mladog špinata
- 100 g feta sira
- 1 šaka rajčica
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica origana
- Sol, papar
- Maslac ili ulje
Priprema:
- Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
- Rajčice rasporedite po posudi za pečenje, začinite ih maslinovim uljem, soli i paprom pa dodajte malo origana. Ubacite u pećnicu i pecite oko 15 minuta.
- Jaja istucite u manjoj posudici, po želji dodajte malo mlijeka ili vode i začinite soli i paprom.
- Tavu najprije dobro zagrijte, dodajte maslaca ili ulje pa u tavu dodajte polovicu umućenih jaja.
- Pecite oko tri minute i s jedne strane pa pospite feta sirom i špinatom i preklopite.
- Pecite još oko jednu minutu i prebacite na tanjur.
- Postupak ponovite i s ostatkom jaja.
- Poslužite uz pečenu rajčicu.
Dobar tek!