Recepti 05. travnja 2017.

Sasvim drugačiji: Omlet s pečenim rajčicama, fetom i špinatom

Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Počastite se božanstvenim doručkom koji uključuje kremasti omlet, mladi špinat, feta sir i pečene rajčice

Kod pripreme ovog doručka najvažnije je znati kako nije riječ o običnom omletu. Okusi koje daju dodaci poput slatkastih pečenih rajčica i slani feta sir nečemu tako jednostavnom kao što je omlet donose sasvim drugu dimenziju. Dodajte tome još i nekoliko listova mladog špinata pa navalite na tanjur nenadmašivo dobrog doručka.

Potrebno vam je:

  • 3 jaja
  • 1 šaka mladog špinata
  • 100 g feta sira
  • 1 šaka rajčica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica origana
  • Sol, papar
  • Maslac ili ulje

Priprema:

  1. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  2. Rajčice rasporedite po posudi za pečenje, začinite ih maslinovim uljem, soli i paprom pa dodajte malo origana. Ubacite u pećnicu i pecite oko 15 minuta.
  3. Jaja istucite u manjoj posudici, po želji dodajte malo mlijeka ili vode i začinite soli i paprom.
  4. Tavu najprije dobro zagrijte, dodajte maslaca ili ulje pa u tavu dodajte polovicu umućenih jaja.
  5. Pecite oko tri minute i s jedne strane pa pospite feta sirom i špinatom i preklopite.
  6. Pecite još oko jednu minutu i prebacite na tanjur.
  7. Postupak ponovite i s ostatkom jaja.
  8. Poslužite uz pečenu rajčicu.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.