gastro postao
Zapečena izvana i mekana iznutra
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 16
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 101
Potrebno vam je
- 10 list tijesto za savijače
- 100 g maslac, slani
- 120 g šećer, kristal
- 4 kom jaje kokošje
- 100 ml grožđice
- 40 ml vrhnje kiselo (10% masti )
- 10 g vanilin šećer
- 3 kom pecivo, bijelo
- šećer, u prahu
- limun
Priprema
- Maslac, žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte sok i naribanu limunovu koru, u mlijeku namočene i izgnječene žemlje, vanilin šećer, grožđice, vrhnje te čvrsti snijeg od bjelanaca.
- Sve lagano izmiješajte pa rasporedite nadjev uz donji rub tijesta. Rubove tijesta malo preklopite da ne bi iscurio sok, zatim savijte savijaču i stavite u namašćen lim. Ponovite dok ne potrošite nadjev.
- Premažite je rastopljenim maslacem i pecite 30-40 minuta na 200°C.
Izvor Skuhatćute