Recepti 03. listopada 2014.

Savijača od vrhnja

gastro postao gastro.24sata.hr
Zapečena izvana i mekana iznutra

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 16

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 101

Potrebno vam je

  • 10 list tijesto za savijače
  • 100 g maslac, slani
  • 120 g šećer, kristal
  • 4 kom jaje kokošje
  • 100 ml grožđice
  • 40 ml vrhnje kiselo (10% masti )
  • 10 g vanilin šećer
  • 3 kom pecivo, bijelo
  • šećer, u prahu
  • limun

Priprema

  1. Maslac, žumanjke i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte sok i naribanu limunovu koru, u mlijeku namočene i izgnječene žemlje, vanilin šećer, grožđice, vrhnje te čvrsti snijeg od bjelanaca.
  2. Sve lagano izmiješajte pa rasporedite nadjev uz donji rub tijesta. Rubove tijesta malo preklopite da ne bi iscurio sok, zatim savijte savijaču i stavite u namašćen lim. Ponovite dok ne potrošite nadjev.
  3. Premažite je rastopljenim maslacem i pecite 30-40 minuta na 200°C.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.