Recepti 12422 prikaza 15. svibnja 2018.

Schwarzwald torta: Najbolji recept u povijesti

Thinkstock
Malo je toga što nas toliko brzo i jednostavno asocira na neki dio svijeta...

Upravo jedan od takvih primjera je i Schwarzwald torta (ova iz recepta je za kalup promjera 24 cm), koja nas vodi u guste i tamne njemačke šume okupane bijelom bojom na vrhovima. Schwarzwälder Kirschtorte je inače desert karakterističan za pokrajinu Baden Württemberg, pa ako vas put nanese...

Svejedno na što pak vas podsjeća, nadamo se da ćete uživati u receptu i naravno - u torti!


SASTOJCI:
Za biskvit:

  • 130 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 100 g tamne čokolade
  • 50 g pšeničnog oštrog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo
  • 50 g škrobnog brašna (Gustin)
  • 50 g mljevenih badema
  • 50 g krušnih mrvica

 | Author: Thinkstock Thinkstock

Za nadjev 1:

  • 1 staklenka višanja iz kompota (680 g)
  • 2 žlice šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 4 žlice višnjevače ili maraskina
  • 40 g škrobnog brašna (Gustin)

Za nadjev 2 i premazivanje torte:

  • 700 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 3 vrećice šlagfixa

Za ukrašavanje:
čokoladne strugotine (ribana ili sjeckana čokolada)
ušećerene (ili obične) višnje

PRIPREMA:

  1. Napravite biskvit: u zdjelu za miksanje stavite maslac, šećer i vanilin šećer pa ih pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, naribanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i škrobno brašno.
  2. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. U smjesu od žumanjaka lagano umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i snijeg od bjelanjaka.
  3. Dobivenu smjesu istresite u kalup za torte promjera 24 cm koji ste namazali maslacem i posuli brašnom (možete dno prekriti i papirom za pečenje). Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 45 minuta na 180 °C.
  4. Dok se biskvit peče napravite nadjev: ocijedite višnje, a ocijeđeni sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, višnjevaču i škrobno brašno (koji ste razmutili s 2 žlice soka od višanja), pa sve kratko prokuhajte.
  5. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
  6. Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom, umiješajte vanilin šećer, šlagfix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.
  7. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Svaki list torte nakapajte likerom i premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.
  8. Ostatkom slatkog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite čokoladnim strugotinama ili ribanom/sjeckanom čokoladom i ušećerenim (ili običnim) višnjama.

Uživajte poput pravih Nijemaca!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.