Recepti Koktel 05. srpnja 2024.

Sea Breeze koktel od samo 3 sastojka za super osvježenje

Koktel
5 MIN
0 MIN
1
JEDNOSTAVNO
sea breeze koktel
Sea Breeze koktel
foto: Instagram @drinkfactory_bologna
Ljetni dani traže osvježenje, a što je bolje od jednostavnog i ukusnog koktela Sea Breeze koji možeš napraviti u tren oka?

Sea Breeze koktel savršena je kombinacija osvježavajuće kiselosti i slatkoće, ali i predivne boje koja plijeni poglede. Sve što trebaš učiniti jest uliti votku i dva različita soka preko leda, promiješati i uživati.

Vrhunac popularnosti Sea Breeze je doživio 1980-ih, kada su šareni, voćni kokteli bili iznimno popularni, a votka omiljeno piće. No nema razloga da ne napraviš jedan danas, bilo da 'patiš' od nostalgije za '80-ima ili samo želiš ukusan jednostavan koktel.

brusnice | Author: Natalia Nagorniak/Unsplash Sočne i kisele brusnice odličan su začin koktela Sea Breeze foto: Natalia Nagorniak/Unsplash

Kiselo-slatka kombinacija

Što se tiče sastojaka, Sea Breeze se obično pravi s buteljiranim koktel-sokom od brusnice, koji je zaslađen kako bi ublažio kiselost brusnica, dok svježe iscijeđeni sok od grejpa lako pripremite sami. Iako je limeta tipičan ukras ovog koktela, drugi citrusi poput grejpa, limuna ili naranče također su izvrsne opcije.

Ne gasi ekran dok kuham

Sea Breeze koktel
5 MIN
pripreme
0 MIN
kuhanja
1
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Votka 40 ml
  • Sok od brusnice 120 ml
  • Sok od grejpa 60 ml
  • Led 30 ml
  • Limeta 1 kriška
Postupak
  1. Napuni ohlađenu visoku usku čašu (highball) ledom.


  2. Ulij votku, sok od brusnice i sok od grejpa u čašu.


  3. Lagano promiješaj barskom žlicom da se sastojci sjedine.


  4. Ukrasi kriškom limete i uživaj.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna (@yarntwister)

Isprobaj i ove recepte za fine i osvježavajuće ljetne koktele!

kokteli Možda vas zanima... Imamo 3 odlična recepta za koktele za početak ljeta! Recepti Piña colada s lubenicom Možda vas zanima... Piña colada s lubenicom, nova verzija klasike Recepti Možda vas zanima... Ovaj 'pijani' napitak od lubenice rashlađivat će te cijelo ljeto Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.