Recepti 18. svibnja 2018.

Sezonski specijalitet: Džem od jagoda i grejpa

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj jednostavan recept za džem od jagoda i grejpa idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.

Malo je onih koji ih ne vole. Jagode su svima omiljeno voće pa je ova marmelada za poseban užitak, a kad jagodama pridružite grejp vaše nepce će uživati. Razveselite svoju obitelj i prijatelje ovim malim slatkim doživljajem

U ovaj recept možete upotrijebiti i smrznute jagode koje prethodno treba otopiti. Iskoristite i sok koji je nastao otapanjem.
 

 | Author: Promo foto: Promo

Sastojci:

Priprema:

  1. Jagode operite, očistite, sitno narežite i izvažite 500 g. Grejp ogulite, skinite bijelu kožicu i sitno narežite. Sakupite sok i dodajte sitno narezanom grejpu, te zajedno sa sokom izvažite 500 g.
  2. Jagode i grejp dobro promiješajte u velikom loncu s Dr. Oetker Želirnim šećerom. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute.
  3. Po potrebi uklonite pjenu i dobivenu smjesu odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twist­off®), staklenke odmah okrenite naopačke i ostavite da odstoje oko 5 minuta na poklopcu.

Ova količina je dovoljna za oko 6 staklenki po 200 ml.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.