gastro postao
Ovaj jednostavan recept za džem od jagoda i grejpa idealan je način da se zasladite u društvu obitelji i prijatelja.
Malo je onih koji ih ne vole. Jagode su svima omiljeno voće pa je ova marmelada za poseban užitak, a kad jagodama pridružite grejp vaše nepce će uživati. Razveselite svoju obitelj i prijatelje ovim malim slatkim doživljajem.
U ovaj recept možete upotrijebiti i smrznute jagode koje prethodno treba otopiti. Iskoristite i sok koji je nastao otapanjem.
Sastojci:
- 500 g jagoda (izvagati očišćene)
- 500 g grejpa (izvagati očišćen)
- 1 omot Dr. Oetker želirnog šećera Extra 2:1
Priprema:
- Jagode operite, očistite, sitno narežite i izvažite 500 g. Grejp ogulite, skinite bijelu kožicu i sitno narežite. Sakupite sok i dodajte sitno narezanom grejpu, te zajedno sa sokom izvažite 500 g.
- Jagode i grejp dobro promiješajte u velikom loncu s Dr. Oetker Želirnim šećerom. Miješajući zakuhajte na jakoj vatri i uz stalno miješanje kuhajte najmanje 3 minute.
- Po potrebi uklonite pjenu i dobivenu smjesu odmah ulijte do ispod ruba u pripremljene staklenke. Zatvorite poklopcima s navojem (twistoff®), staklenke odmah okrenite naopačke i ostavite da odstoje oko 5 minuta na poklopcu.
Ova količina je dovoljna za oko 6 staklenki po 200 ml.