gastro postao
Tradicionalna pokladna poslastica s juga Italije
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Tijesto
- 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
- 1 šalica šećer, kristal
- 1 prstohvat sol
- 1 žlica ulje, biljno
- 0.50 šalica crno vino
- 1 kom bjelanjak kokošji
Nadjev
- 5 šalica ricotta
- 1 šalica šećer, u prahu
- 1 kom narančina kora
- 50 g kakao komadići
Priprema
- Pomiješajte suhe sastojke za tijesto.
- Umiješajte ulje pa postupno dodajte vino da dobijete mekano tijesto. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite ga šalicom na krugove.
- Tijesto omotajte oko metalnih kalupa (štapića) te ih pržite u vrelom ulju 30 sekundi. Stavite ih na papirnate ubruse, a kad se ohlade, pažljivo skinite školjke.
- Za nadjev pomiješajte sve sastojke, ohladite pa slastičarskom vrećicom napunite školjke i ukrasite prema želji.
Izvor Skuhatćute