Recepti 03. listopada 2014.

Sicilijanski cannoli

gastro postao gastro.24sata.hr
Tradicionalna pokladna poslastica s juga Italije

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Tijesto

  • 1.50 šalica pšenično brašno, bijelo
  • 1 šalica šećer, kristal
  • 1 prstohvat sol
  • 1 žlica ulje, biljno
  • 0.50 šalica crno vino
  • 1 kom bjelanjak kokošji

Nadjev

  • 5 šalica ricotta
  • 1 šalica šećer, u prahu
  • 1 kom narančina kora
  • 50 g kakao komadići

Priprema

  1. Pomiješajte suhe sastojke za tijesto.
  2. Umiješajte ulje pa postupno dodajte vino da dobijete mekano tijesto. Razvaljajte tijesto na pobrašnjenoj površini. Izrežite ga šalicom na krugove.
  3. Tijesto omotajte oko metalnih kalupa (štapića) te ih pržite u vrelom ulju 30 sekundi. Stavite ih na papirnate ubruse, a kad se ohlade, pažljivo skinite školjke.
  4. Za nadjev pomiješajte sve sastojke, ohladite pa slastičarskom vrećicom napunite školjke i ukrasite prema želji.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.