gastro postao
Ivana je pripremila sicilijanske cannoliće i punila ih kremom od čokolade, ricotte i arancina. Jednostavni su pripremom, ali kako kaže zahtijevaju puno strpljenja i vremena.
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 499
Krema
- 1 kg ricotta
- 200 g šećer, kristal
- 50 ml liker od badema
- 100 g narančina kora, ušećerena
- 200 g tamna čokolada
tijesto
- 600 g glatko brašno
- 50 g kakao u prahu, nezašećereni
- 60 g mast svinjska, nesoljena
- 2 kom jaje kokošje
- 1 kom bjelanjak kokošji
- 50 g šećer, kristal
- 1 dl vino, desertno slatko
- 50 ml vinski ocat, bijeli
- sol
Priprema
- Kada umijesite tijesto treba ga pustiti sat vremena u hladnjaku.
- Tijesto razvući na mašinicu za tijesto. Kalupom oblikovati krugove koje treba umotati oko kalupa za cannole. Pržiti u mješavini svinjske masti i suncokretovog ulja.
- Arancine i čokoladu nasjeckati. Ricottu izmiksati sa šećerom, dodati par kapi bademovog likera (ili ulja od badema). Dodati čokoladu i arancine i puniti netom prije posluživanja.