Recepti Gastro zvijezda 2023. 09. prosinca 2023.

Slastice blogerice Dore Valter izgledaju tako fino da jedva čekamo recepte!

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Dora Valter, autorica bloga "Njam i njam by Dorica", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Slastice. Ljubav prema slasticama prati je od malena, a kada su svi koji ih probaju počeli hvalit njen rad, odlučila je svoje kreacije i ideje podijeliti sa drugima.

Nekada nam treba vjetar u leđa da krenemo putem kojim želimo ići. Doru Valter, autoricu boga "Njam i njam by Dorica", pogurali su suprug i prijateljice kojima je često pripremala slastice, "Mogu reći da je ovo jedna od ljepših stvari koju sam učinila sama za sebe jer svoju ljubav prema slasticama prenosim na druge i uvijek me raduje kad se moj recept isprobava ili objavljuje. Svog prvog objavljenog recepta sjećam se kao da je bilo jučer. Bio je to tart s limunom, odnosno prhko tijesto s kremastim nadjevom od limuna. Dekorirala sam ga sa sezonskim voćem i uhvatila se fotografiranja. Bila sam toliko uzbuđena jer sam znala da će on biti prva objava na mom blogu".

 | Author:

Na Dorinom blogu najviše se pripremaju brze i jednostavne slastice, primjerice nutella-malina tart, kuglice od mljevenog lješnjaka i čokolade, brze lisnate rolice s džemom od šipka te kolač s pudingom i keksima, a mnoge recepte je, kaže Dora, naučila od bake, zbog čega su kolači još slađi. 

Doru i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

"Kao mala curica gledala sam baku i mamu kako vješto rade kolače koji su uvijek bili savršenog okusa i izgleda. Slasticama se uvijek pristupalo na ozbiljan način s puno vremena i sastojaka. Prije Božića mama bi uvijek virila u svoju kuharicu i birala recepte, a baka ih je sve znala napamet. Ljubomorno čuvam bakinu kuharicu u kojoj mogu pronaći puno zaboravljenih recepata. Kao i kod većine ljudi, ljubav prema slasticama prenesena je generacijski i mislim da ima posebnu sentimentalnost kod svih nas", priča nam Dora.

 | Author:

Kada ne sprema slastice, Dorino omiljeno jelo je - tjestenina. "Volim je u svim oblicima, bojama, pripremljenu na sto i jedan način. Često je pripremam s umakom od gljiva i piletinom i mogu reći da je to jelo moj adut kad ne znam što ću jesti" dodaje. A omiljeni dodatak i sastojak jelima bez kojeg jednostavno ne može je vanilija. "U kremama dodajem mahunu vanilije, a u biskvitima ekstrakt. Mislim da s njom nikad ne možete pretjerati i svi je vole. Također, premda nije sastojak, obožavam silikonsku špatulu bez koje ne mogu zamisliti niti jedno slatko, ali ni slano jelo", zaključuje. 

S obzirom da je blog "Njam i njam by Dorica" bogat brzim i jednostavnim receptima, Dora nam je otkrila da su palačinke nešto što svi moraju i mogu napraviti bez poteškoća. "Iako palačinke znaju biti dosta zeznute ako prva ne uspije jer se zalijepi za tavu i onda često mislimo da neće biti ništa od cijele smjese, mogu se pripremati na puno načina: kao klasične ili pohane, u obliku torte ili rolade, punjene slatkim džemovima ili naprimjer ajvarom- kombinacija za koju sam nedavno čula i koja me zbilja iznenadila", zaključuje. 

 | Author:

Biti bloger puno je više od kuhanja, fotkanja i pisanja recepata, posao je to i hobi koji ispunjava i autora i pratitelje. U svom blogerskom putu, Dora je sudjelovala na raznim eventima, natjecanju za gastronomsku stipendiju, sada sudjeluje u Gastro Zvijezdi, ali ipak naglašava da joj je omiljeni dio ovog posla interakcija sa njenim pratiteljima, bez kojih, kaže nam Dora, nikada ne bi dospjela do mogućnosti i prilika kako do sada, tako i u budućnosti.

Snimanja za Gastro zvijezdu počinju uskoro, recepti se smišljaju, isprobavaju nove ideje, a Dora nam je rekla da se veseli novim poznanstvima i iskustvima, "Do sada nikada nisam pripremala slastice izvan svoje kuhinje stoga je ovo novi izazov za mene. U svakom slučaju, čast mi je da budem dio sjajnog natjecanja u kojem imam priliku da se družim s vrlo utjecajnim ljudima, ali i da naučim nešto novo".

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.

Doru i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

 | Author:

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.