gastro postao
Kad vam gosti nenajvaljeno pokucaju na vrata pripremite im mazalice.
Iako će mnogi reći kako su mazalice idealno predjelo, čini se kako postoje i oni koji ovu kombinaciju lepinje i mesa uz kajmak ili neki drugi prilog rado odabiru i kao glavno jelo. To i ne čudi jer je riječ o jelu koje će zadovoljiti i nepce onih najvećih gurmana, a još je bolje znati priprema je brza i jednostavna.
Ovo je recept za sve koje iznenade gosti i preostaje im pola sata da naprave nešto kako bi nahranili gladnu masu.
Potrebno vam je:
- 500 g mljevene junetine i svinjetine
- Žličica mljevene crvene paprike
- 40 ml mineralne vode
- žličica soli i papra
- Pola žličice sode bikarbone
- 2 lepinje
- Ulje
Priprema:
- Narežite meso na komadiće podjednake veličine, posolite i ostavite u hladnjaku preko noći. Odležano meso dva puta sameljite u stroju za mljevenje mesa. Pomiješajte ga u zdjeli s usitnjenom paprikom pa dodajte gaziranu vodu, malo papra i sodu bikarbonu.
- Sve dobro izmiješajte rukama. Narežite lepinje na ploške debljine jedan cm i svaku premažite smjesom od mesa. Zagrijte tavu s debelim dnom pa je premažite tankim slojem ulja.
- Pripremljene ploške lepinja stavite u vruću tavu premazanom stranom prema dolje. Pecite nekoliko minuta, a kad je mesna strana pečena, okrenite ih i pecite još dvije-tri minute. Stavite mazalice na tanjur te poslužite uz kajmak i salatu.
Dobar tek!