Recepti 31. prosinca 2017.

Smažite brze i jednostavne mazalice

Brze i jednostavne mazalice
foto: Skuhatćute
gastro postao gastro.24sata.hr
Kad vam gosti nenajvaljeno pokucaju na vrata pripremite im mazalice.

Iako će mnogi reći kako su mazalice idealno predjelo, čini se kako postoje i oni koji ovu kombinaciju lepinje i mesa uz kajmak ili neki drugi prilog rado odabiru i kao glavno jelo. To i ne čudi jer je riječ o jelu koje će zadovoljiti i nepce onih najvećih gurmana, a još je bolje znati priprema je brza i jednostavna.

Ovo je recept za sve koje iznenade gosti i preostaje im pola sata da naprave nešto kako bi nahranili gladnu masu.

 

Možda vas zanima... Fenomenalan sendvič od mljevenog mesa Recepti

 

složenac Možda vas zanima... Složi i pojedi: Složenac od rajčica i mljevenog mesa Recepti

 

Potrebno vam je:

  • 500 g mljevene junetine i svinjetine
  • Žličica mljevene crvene paprike
  • 40 ml mineralne vode
  • žličica soli i papra
  • Pola žličice sode bikarbone
  • 2 lepinje
  • Ulje

​Priprema: 

  1. Narežite meso na komadiće podjednake veličine, posolite i ostavite u hladnjaku preko noći. Odležano meso dva puta sameljite u stroju za mljevenje mesa. Pomiješajte ga u zdjeli s usitnjenom paprikom pa dodajte gaziranu vodu, malo papra i sodu bikarbonu. 
  2. Sve dobro izmiješajte rukama. Narežite lepinje na ploške debljine jedan cm i svaku premažite smjesom od mesa. Zagrijte tavu s debelim dnom pa je premažite tankim slojem ulja. 
  3. Pripremljene ploške lepinja stavite u vruću tavu premazanom stranom prema dolje. Pecite nekoliko minuta, a kad je mesna strana pečena, okrenite ih i pecite još dvije-tri minute. Stavite mazalice na tanjur te poslužite uz kajmak i salatu.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.