gastro postao
Jednostavno predjelo koje je najbolje pripremiti s divljim šparogama i istarskim pršutom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 1
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 298
Potrebno vam je
- 1 kom jaje kokošje
- 50 g šparoge, divlje
- 1 režanj češnjak
- 30 g pršut
- sol
- svježe mljeveni papar
- 50 ml vinski ocat, bijeli
- 30 ml ulje maslinovo
Priprema
- U lonac stavite vodu, sol i ocat pa pustite da lagano provre.
- U vodu spustite razbijeno jaje i pustite da lagano ključa dok se bjelanjak ovije oko žumanjka. Jaje nikako ne smije biti prekuhano, a žumanjak mora biti tekući.
- Na maslinovo ulje dodajte šparoge te ih kratko sotirajte, dodajte istarski pršut rezan na rezance i sitno sjeckani češnjak te nekoliko sekundi sve okrenite na maslinovu ulju. Prema potrebi, posolite i popaprite.
- Na tanjur složite šparoge i pršut, a na vrh stavite poširano jaje. Uz ovaj recept vrlo dobro idu i sotirani repovi od škampa.
Izvor Skuhatćute