Recepti 13. listopada 2014.

Šparoge s pršutom i poširanim jajem - Mate Janković

gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno predjelo koje je najbolje pripremiti s divljim šparogama i istarskim pršutom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 1

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 298

Potrebno vam je

  • 1 kom jaje kokošje
  • 50 g šparoge, divlje
  • 1 režanj češnjak
  • 30 g pršut
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 50 ml vinski ocat, bijeli
  • 30 ml ulje maslinovo

Priprema

  1. U lonac stavite vodu, sol i ocat pa pustite da lagano provre.
  2. U vodu spustite razbijeno jaje i pustite da lagano ključa dok se bjelanjak ovije oko žumanjka. Jaje nikako ne smije biti prekuhano, a žumanjak mora biti tekući.
  3. Na maslinovo ulje dodajte šparoge te ih kratko sotirajte, dodajte istarski pršut rezan na rezance i sitno sjeckani češnjak te nekoliko sekundi sve okrenite na maslinovu ulju. Prema potrebi, posolite i popaprite.
  4. Na tanjur složite šparoge i pršut, a na vrh stavite poširano jaje. Uz ovaj recept vrlo dobro idu i sotirani repovi od škampa.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.