Recepti 26. studenoga 2020.

Što kuhamo ovog vikenda? Evo nekoliko ideja

1/2
foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Marko Jovanović iz kultne Pivane oduševio se novim craft pivom Grif Oatmeal Stout jer njegov okus podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu, pa je isprobao nove recepte uz dodatak ovog piva. Inspirirajte se!

Ovih dana provodimo više vremena u svojim domovima nego inače. To kod većine znači i da više i češće kuhamo. No što kada nestane inspiracije, a želite svojim najmilijima pripremiti ukusan obrok? Posebice muškom dijelu obitelji? Nabavite novo craft pivo Grif Oatmeal Stout i pripremite izvrsne mesne delicije.

 | Author: PR foto: PR

Najprije ćete ga koristiti pri kuhanju, a potom i nakon obroka za osvježenje. Novi Stout je vrlo pitko i osvježavajuće pivo. Njegov okus podsjeća na kavu, čokoladu i karamelu, a sadrži i zobene pahuljice koje mu daju bogatstvo i punoću okusa. Ono što ga čini istinski posebnim jest da djeluje glatko i kremasto. Zato je izvrsna pratnja brojnim jelima. Isprobajte ga uz svinjske medaljone u umaku od kestena i pohane bundeve, uz Chilli con carne ili BBQ rebarca. Oduševit će vas.

Svinjski medaljoni u umaku od kestena i pohane bundeve

 | Author: PR foto: PR

Sastojci:

  • 600 g svinjskog lungića
  • začini
  • 1dl piva
  • maslinovo ulje
  • 100 g očišćenih kestena
  • 1 pohana bundeva (jaje, brašno, krušne mrvice, sol)

Priprema:

Svinjski lungić očistiti od žilica i narezati na medaljone te ih staviti na zagrijano maslinovo ulje i peći tri, četiri minute. Zatim dodati malo češnjaka i prethodno kuhane kestene, malo Oatmeal Stouta i sve zajedno pirjati nekoliko minuta. Zatim začiniti i dodati temeljac. Nastaviti kuhati dok se ne izreducira, a onda dodati u umak medaljone i pirjati još nekoliko minuta. Bundeve očistiti od kore sjemenki te ju narezati na ploške debljine pet milimetra. Posoliti i panirati na bečki način te pržiti na masnoći.

Chilli con carne

 | Author: PR foto: PR

Sastojci:

  • 600 g miješanog mesa
  • 100 g slanine
  • povrće: 1 luk, režanj češnjaka, 100g mrkve, 100g celera, 500g krumpira, 100g paprike, 100g kukuruza te 100g crvenog graha
  • 1 žlica koncentrata rajčice
  • začini: peršin, sol, papar, chili suhi
  • 1 žlica svinjske masti

Priprema:

Na masnoći dinstati luk, a kad luk dobije zlatnu boju dodati mrkvu i celer, zatim mljeveno meso, režanj češnjaka, papriku, krumpir i slaninu. Dodati i koncentrat rajčice te nastaviti dinstati, politi pivom i temeljcem, začiniti, dodati kukuruz i crveni grah, peršin, ljutinu po želji i kuhati dok sve ne omekša, zgusnuti krušnim mrvicama po želji.

BBQ rebarca

 | Author: PR foto: PR

Sastojci:

  • 1kg svinjskih rebara
  • BBQ umak
  • začini: sol, papar
  • 0,5l pivo

Priprema:

Svinjska rebarca začiniti soli i paprom, zaliti pivom i pustiti nekoliko sati da se mariniraju. Zatim ih peći na roštilju ili tavi (s obje strane četiri do pet minuta). Kad su pečena, u zagrijanoj tavi ugrijati BBQ umak te dodati rebarca.

Sve poslužiti uz Grif Oatmeal Stout.

Dobar vam tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.