Recepti 04. listopada 2014.

Strata s rajčicama i špinatom

gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 152

Potrebno vam je

  • 8 kriška kruh pšenični, bijeli
  • 12 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 0.50 žličica luk ,crveni
  • 0.50 žličica sol
  • 0.35 žličica papar
  • 300 g gouda punomasni
  • 4 kom rajčica, crvena
  • 4 šalica mladi špinat

Priprema

  1. U posudi istucite jaja s mlijekom, lukom, solju i paprom. Namastite lim za pečenje pa na dno stavite kriške kruha ( s jedne strane premazane maslacem) u jednom sloju. Preko toga naribajte sir. Zatim nasjeckajte rajčice i poredajte ih preko sira.
  2. U posudi istucite jaja s mlijekom, lukom, solju i paprom. Namastite lim za pečenje pa na dno stavite kriške kruha u jednom sloju. Preko toga naribajte sir. Zatim nasjeckajte rajčice i poredajte ih preko sira.
  3. Na kraju sve pospite nasjeckanim špinatom pa prelijte smjesom s jajima. Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Pecite na 170°c od 35 do 45 minuta.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.