gastro postao
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 152
Potrebno vam je
- 8 kriška kruh pšenični, bijeli
- 12 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 0.50 žličica luk ,crveni
- 0.50 žličica sol
- 0.35 žličica papar
- 300 g gouda punomasni
- 4 kom rajčica, crvena
- 4 šalica mladi špinat
Priprema
- U posudi istucite jaja s mlijekom, lukom, solju i paprom. Namastite lim za pečenje pa na dno stavite kriške kruha ( s jedne strane premazane maslacem) u jednom sloju. Preko toga naribajte sir. Zatim nasjeckajte rajčice i poredajte ih preko sira.
- U posudi istucite jaja s mlijekom, lukom, solju i paprom. Namastite lim za pečenje pa na dno stavite kriške kruha u jednom sloju. Preko toga naribajte sir. Zatim nasjeckajte rajčice i poredajte ih preko sira.
- Na kraju sve pospite nasjeckanim špinatom pa prelijte smjesom s jajima. Ostavite u hladnjaku najmanje sat vremena. Pecite na 170°c od 35 do 45 minuta.