"Gole" torte Josipova su specijalnost, a na njegovom blogu "Woodie Foodie" možemo pronaći za svakoga ponešto. Ljubiteljima čokolade, kako "obične" tako i bijele, sigurno će se najviše svidjeti kinder torta koju je Josip pripremio za Gastro zvijezdu. Osim što spaja dvije vrste čokolade, ova fina torta ima i čokoladni biskvit, a kako ju pripremiti, pogledaj u nastavku.
Josipa i njegov blog podrži svojim glasom ovdje!
Sastojci za biskvit:
- 2 bjelanjka
- ⅓ žličice soli
- 2 žumanjka
- 100 g šećera
- 80 g glatkog brašna
- 50 g sitno sjeckanih prženih lješnjaka
- 1½ žličica praška za pecivo
- 30 g kakaa
- 30 ml ulja
- 60 ml mlake vode
Priprema:
- Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg, pa posudu odložite na stranu.
- U drugoj posudi žumanjke i šećer miksajte dvije minute, kako biste dobili gustu smjesu.
- U smjesu žumanjaka dodajte mlaku vodu i ulje, pa kratko izmiksajte. Dodajte potom mješavinu glatkog brašna, praška za pecivo, lješnjaka i kakaa, pa špatulom lagano umiješajte. Za kraj, lagano špatulom umiješajte i snijeg.
- Smjesu ulijte u kalup promjera 18 cm, čije ste dno prethodno prekrili papirom za pečenje.
- Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, na otprilike 25 minuta.
- Biskvit ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio, nakon čega ga možete prerezati na dva dijela.
Sastojci za bijelu kremu:
- 250 ml kvalitetnog biljnog vrhnja za šlag
- 150 g mascarpone krem sira
- 150 g kvalitetne kvalitetne bijele čokolade
Priprema:
- Čokoladu otopite na pari pa ostavite sa strane dok ne pripremite šlag.
- Vrhnje umiksajte u čvrst i stabilan šlag, dodajte mu krem sir, pa sjedinite špatulom.
- Za kraj, umiješajte i čokoladu, nakon čega kremu možete ostaviti sa strane i krenuti u pripremu kinder kreme.
Sastojci za kinder kremu:
- 350 g mascarpone sira
- 200 g kinder čokoladica
Priprema kinder kreme:
- U mascarpone umiješajte na pari otopljene čokoladice.
- Prvi biskvit postavite na željenu podlogu i postavite acetatnu foliju.
- Polovicu kinder kreme ravnomjerno rasporedite preko biskvita, po njoj ravnomjerno rasporedite polovicu bijele kreme, pa prekrijte drugim biskvitom.
- Ponovite postupak dodavanja kreme, pa krenite u pripremu glazure.
Sastojci za glazuru i dekoraciju:
- 45 ml kvalitetnog mliječnog vrhnja za šlag
- 90 g kinder čokoladica
- 20 g kvalitetne bijele čokolade
Priprema:
- Na pari otopite čokoladice u 40 ml vrhnja za šlag. Sjedinite smjesu povremenim miješanjem, pa prelijte preko torte.
- Na pari otopite bijelu čokoladu u 5 ml vrhnja za šlag, sjedinite u homogenu smjesu pa napravite kružnicu na vrhu torte, nakon čega možete dekorirati po želji.
Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje.