Recepti Gastro zvijezda 2023. 12. prosinca 2023.

Svu raskoš čokolade pronaći ćeš u Josipovoj kinder torti

foto: Neva Žganec/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Josip Gavran, autor bloga "Woodie Foodie" finalist je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Slastice, a pripremio nam je raskošnu kinder tortu.

"Gole" torte Josipova su specijalnost, a na njegovom blogu "Woodie Foodie" možemo pronaći za svakoga ponešto. Ljubiteljima čokolade, kako "obične" tako i bijele, sigurno će se najviše svidjeti kinder torta koju je Josip pripremio za Gastro zvijezdu. Osim što spaja dvije vrste čokolade, ova fina torta ima i čokoladni biskvit, a kako ju pripremiti, pogledaj u nastavku. 

Josipa i njegov blog podrži svojim glasom ovdje

Sastojci za biskvit:

  • 2 bjelanjka
  • ⅓ žličice soli
  • 2 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 80 g glatkog brašna
  • 50 g sitno sjeckanih prženih lješnjaka
  • 1½ žličica praška za pecivo
  • 30 g kakaa
  • 30 ml ulja
  • 60 ml mlake vode

Priprema: 

  1. Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg, pa posudu odložite na stranu.
  2. U drugoj posudi žumanjke i šećer miksajte dvije minute, kako biste dobili gustu smjesu.
  3. U smjesu žumanjaka dodajte mlaku vodu i ulje, pa kratko izmiksajte. Dodajte potom mješavinu glatkog brašna, praška za pecivo, lješnjaka i kakaa, pa špatulom lagano umiješajte. Za kraj, lagano špatulom umiješajte i snijeg.
  4. Smjesu ulijte u kalup promjera 18 cm, čije ste dno prethodno prekrili papirom za pečenje.
  5. Ubacite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180°C, na otprilike 25 minuta.
  6. Biskvit ostavite na sobnoj temperaturi kako bi se ohladio, nakon čega ga možete prerezati na dva dijela.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Sastojci za bijelu kremu:

  • 250 ml kvalitetnog biljnog vrhnja za šlag
  • 150 g mascarpone krem sira
  • 150 g kvalitetne kvalitetne bijele čokolade

Priprema:

  1. Čokoladu otopite na pari pa ostavite sa strane dok ne pripremite šlag.
  2. Vrhnje umiksajte u čvrst i stabilan šlag, dodajte mu krem sir, pa sjedinite špatulom.
  3. Za kraj, umiješajte i čokoladu, nakon čega kremu možete ostaviti sa strane i krenuti u pripremu kinder kreme.

Sastojci za kinder kremu:

  • 350 g mascarpone sira
  • 200 g kinder čokoladica

Priprema kinder kreme:

  1. U mascarpone umiješajte na pari otopljene čokoladice.
  2. Prvi biskvit postavite na željenu podlogu i postavite acetatnu foliju.
  3. Polovicu kinder kreme ravnomjerno rasporedite preko biskvita, po njoj ravnomjerno rasporedite polovicu bijele kreme, pa prekrijte drugim biskvitom.
  4. Ponovite postupak dodavanja kreme, pa krenite u pripremu glazure.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Sastojci za glazuru i dekoraciju:

  • 45 ml kvalitetnog mliječnog vrhnja za šlag
  • 90 g kinder čokoladica
  • 20 g kvalitetne bijele čokolade

Priprema:

  1. Na pari otopite čokoladice u 40 ml vrhnja za šlag. Sjedinite smjesu povremenim miješanjem, pa prelijte preko torte.
  2. Na pari otopite bijelu čokoladu u 5 ml vrhnja za šlag, sjedinite u homogenu smjesu pa napravite kružnicu na vrhu torte, nakon čega možete dekorirati po želji.

 | Author: Neva Žganec/PIXSELL foto: Neva Žganec/PIXSELL

Partner projekta u kategoriji Slastice je Gorenje

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.