gastro postao
Ovo starinsko jelo možete puniti i slanim nadjevima
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 95
Potrebno vam je
- 1000 g bezglutensko brašno
- 300 ml voda
- 30 g sol
- 4 kom jaje kokošje
- 200 g pekmez od šljiva
- 100 g krušne mrvice (schär, bez glutena)
- 50 g maslac, neslani
Priprema
- Prosijati brašno, malo posoliti i dodati jaja, promiješati te dodati vode i zamijesiti tijesto.
- Tijesto razvaljati, izrezati na kockice cca 10 x 10, na svaku kockicu dodati malo pekmeza i preklopiti te krajeve dobro spojiti.
- U kipuću vodu u koju smo stavili malo soli i ulja staviti tačkrle i kuhati dok ne isplivaju.
- Na ulju propržiti prezle na maslacu i preliti preko ocijeđenih tačkrla, a možete ih poslužiti i bez prezli.