gastro postao
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 čaša Jagode, narezane na 1/4-tine
- 2 mala žlica Bosiljak, svježe lišće
- 100 g Špinat (mladi), opran i osušen
- 1 čaša Feta sir, narezan na male kockice
- 0.15 l Grčki jogurt
- 3 mala žlica Bademi, tostirani
- 5 kapi Aceto Balsamico
- 1 na vrh noža Zeleni papar, suhi
Priprema
- Jagode operite, očistite i narežite ih na 1/4-tine. Lišće bosiljka natrgajte. Špinat operite i posušite. Feta sir narežite na male kocke. Bademi kratko tostirajte u suhoj tavi.
- Pomiješajte pripremljene jagode, lišće mladog špinata i natrgani bosiljak u velikoj zdjeli, ostavite kratko vrijeme da se miris bosiljka stopi sa jagodama i špinatom. Ostale sastojke pripremite za posluživanje.