U kategoriju brzinskih slastica spada i ovaj jednostavan tart s laganom kremom od mascarponea i svježim voćem. Priprema će ti oduzeti tek nešto više od pola sata, što uključuje i pečenje i dekoraciju.
Posluži se ovim receptom tijekom nadolazećih uskrsnih blagdana. Uštedjet ćeš vrijeme, a tart će se vizualno uklopiti u šarenu uskršnju priču. Iskreno, mi ne možemo zamisliti bolji završetak svečanog ručka. U slast!
Sastojci za prhko tijesto:
- 180 g oštrog brašna
- 90 g MEGGLE maslaca
- 1 burbon vanilin šećer
- 2 žlice šećera
- 1 jaje
- po potrebi malo hladne vode
Priprema prhkog tijesta:
- Utrljaj maslac prstima u brašno, dodaj šećer, vaniliju i jaje. Umijesi tijesto. Po potrebi dodaj malo hladne vode.
- Razvaljaj tijesto i utisni ga pravokutni, dugi kalup. Preko tijesta stavi papir za pečenje i kuglice, grah ili rižu kao uteg pa stavi peći. Druga je opcija da kalup s tijestom ubaciš u zamrzivač na sat vremena; u tom slučaju nećeš morati koristiti uteg.
- Peci tijesto 15-ak minuta. Ostavi da se ohladi pa izvadi iz kalupa.
Sastojci za kremu:
- 250 g mascarpone sira
- 400 g MEGGLE Creme Patisserie
- sok i korica 1 limete
- malo burbon vanilije
- bobičasto voće
Priprema:
- Pomiješaj mascarpone, vrhnje, koricu i sok limete te burbon vaniliju. Pjenjačom izradi glatku kremu.
- Premaži kremu preko rashlađenog prhkog tijesta i nadjeni svježim bobičastim voćem.
Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!