Recepti Šest recepata za bogat uskrsni stol 27. ožujka 2021.

Tart s bobičastim voćem gotov je za tren!

foto: Josip Regović/PIXSELL

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Ne možemo zamisliti bolji završetak uskršnjeg ručka...

U kategoriju brzinskih slastica spada i ovaj jednostavan tart s laganom kremom od mascarponea i svježim voćem. Priprema će ti oduzeti tek nešto više od pola sata, što uključuje i pečenje i dekoraciju.

Posluži se ovim receptom tijekom nadolazećih uskrsnih blagdana. Uštedjet ćeš vrijeme, a tart će se vizualno uklopiti u šarenu uskršnju priču. Iskreno, mi ne možemo zamisliti bolji završetak svečanog ručka. U slast!

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

 

Sastojci za prhko tijesto:

  • 180 g oštrog brašna
  • 90 g MEGGLE maslaca
  • 1 burbon vanilin šećer
  • 2 žlice šećera
  • 1 jaje
  • po potrebi malo hladne vode

Priprema prhkog tijesta:

  1. Utrljaj maslac prstima u brašno, dodaj šećer, vaniliju i jaje. Umijesi tijesto. Po potrebi dodaj malo hladne vode.
  2. Razvaljaj tijesto i utisni ga pravokutni, dugi kalup. Preko tijesta stavi papir za pečenje i kuglice, grah ili rižu kao uteg pa stavi peći. Druga je opcija da kalup s tijestom ubaciš u zamrzivač na sat vremena; u tom slučaju nećeš morati koristiti uteg.
  3. Peci tijesto 15-ak minuta. Ostavi da se ohladi pa izvadi iz kalupa.

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Sastojci za kremu:

Priprema:

  1. Pomiješaj mascarpone, vrhnje, koricu i sok limete te burbon vaniliju. Pjenjačom izradi glatku kremu.
  2. Premaži kremu preko rashlađenog prhkog tijesta i nadjeni svježim bobičastim voćem.

 

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

 | Author: Josip Regović/PIXSELL foto: Josip Regović/PIXSELL

Za još inspiracije, recepata te savjeta pomoću kojih će priprema uskrsnih jela kod kuće biti zabavna, a jela imati okus fin kao iz restorana posjeti gourmeggle.hr stranicu. Postani Chef svoje kuhinje!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.