Recepti Gastro zvijezda 2023. 04. prosinca 2023.

Tavajol je savršen blog za sve ljubitelje tradicionalne dalmatinske hrane

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Dora Sandalić, autorica bloga "Tavajol", u finalu je izbora Gastro zvijezda 2023. u kategoriji Tradicionalna kuhinja. Dora je, kako kaže, ljubav prema hrani naslijedila od nane i dida, a još više od kuhanja voli vidjeti sve svoje drage ljude za stolom, sretne i vesele

"Tavajol" - po dalmatinski ubrus, ujedno je i ime bloga Dore Sandalić, finalistice Gastro zvijezde u kategoriji Tradicionalna hrana. Dora je blog pokrenula 2019. godine, taman pred kraj ljeta: "Pokrenula sam ga jer volim kuhati, a još više od toga volim sve svoje drage ljude za stolom, sretne i vesele. Upravo sam u tom konceptu i pokrenula food blog, kao zajedničko okupljanje - piknik, a neki od jela/recepata koji su bili na prvom pikniku bili su - focaccia s pomidorima i maslinama, kruh sa smokvama, pesto, namaz od pečenih pomidora i kapara, tart sa smokvama, mascarponeom i ružmarinom i čoko rum torta".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tavajol (@tavajol)

Upravo jela s okusom tradicije njezini pratitelji najviše vole, a to su jela poput hobotnice na salatu, pite i kruhovi. "Sebi za gušt volim napraviti škampe na buzaru (kad ih uhvatim na ribarnici), toga bih mogla pojesti na tone. Volim jela koja su jednostavna, ukusna i one namirnice u koje ne treba previše intervenirati da bi bile dobre", objašnjava Dora i dodaje: "Dalmatinska spiza najčešće je upravo takva".

Doru i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Kao i mnogi od nas, Dora se u tradicionalnu kuhinju zaljubila zbog svoje obitelji, no izdvaja dva člana koja su ju posebno inspirirala: "Ljubav prema hrani naslijedila sam od nane i dida. Dida nažalost više nema, ali sjećanja na sve njegove delicije uvijek pamtimo. Ničiji šug od pomidora neće biti kao didov. Nana je oduvijek glavna i najbolja kuharica naše obitelji i sve što spremi je predivno iako njoj nikada ništa nije dovoljno dobro i svaki put kaže da joj je prošli put bolje ispalo".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tavajol (@tavajol)

Dora smatra da je kruh jedan recept koji svatko treba znati - "kako tko voli, ali mislim da je kruh neka osnova". Pitali smo ju i koji joj je najdraži trenutak u blogerskoj karijeri, na što odgovara: "Snimanja piknika jer iako su najstresniji i iziskuju najviše pripreme, uvijek su tu prijatelji da olakšaju, a krajnji rezultat je predivna uspomena". 

Pred nama je još jedna Gastro zvijezda, a s time dolaze i snimanja, kojima se Dora posebno veseli. "Veselim se snimanju jer će me ono malo pokrenuti od ove pauze koju sam imala, mislim da će me snimanje ponovo aktivirati u smišljanju i objavi recepata koji su malo pauzirani u zadnje vrijeme, a pričinjaju mi veliku radost", zaključila je. 

Doru i njezin blog podrži svojim glasom ovdje!

Partner projekta u kategoriji Tradicionalna jela je METRO.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by tavajol (@tavajol)


 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.