Recepti 13. listopada 2014.

Teletina u umaku od kadulje i pršuta

gastro postao gastro.24sata.hr
Ideja za brzi nedjeljni ručak luksuznog okusa

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 343

Potrebno vam je

  • 800 g teletina, mršava
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • 0.50 dl vino bijelo
  • 60 g pršut
  • kadulja
  • 60 g šampinjoni (uzgojeni)
  • sol
  • rajčica ( ketchup)

Priprema

  1. Teleće medaljone potucite. Posolite ih i pržite do zlatnožute boje. Tako pripremljene medaljone stavite sa strane.
  2. U drugoj posudi na maslacu popržite šampinjone i pršut narezan na rezance, dodajte bijelo vino i kadulju te prokuhajte. Dodajte vrhnje, malo kečapa i sve kuhajte još 10 minuta.
  3. Na kraju jelo začinite.

Izvor "Uskrsna kuharica", Večernji list

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.