gastro postao
Teleće odreske sa slaninom popržite na ulju te prelijte vrhnjem i limunovim sokom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1240
Potrebno vam je
- 800 g teletina, mršava
- 200 g slanina suha, masna
- 100 g krušne mrvice
- 1 kom limun
- 100 g maslac, slani
- 2 dl vrhnje za kuhanje
- sol
- svježe mljeveni papar
- muškatni oraščić
Priprema
- Narežite teletinu (od buta) na odreske i svaki prekrijte tanko narezanom slaninom. Sve lagano istucite i uvaljajte u mrvice.
- Popržite odreske na maslacu, maknite s vatre, stavite u lonac, prelijte vrhnjem za kuhanje, sokom jednog limuna te začinite prema ukusu.
Teleće odreske sa slaninom popržite na ulju te prelijte vrhnjem i limunovim sokom
Izvor Skuhatćute