Recepti 27. ožujka 2016.

Teletina u umaku od limunova soka

Teletina
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Teleće odreske sa slaninom popržite na ulju te prelijte vrhnjem i limunovim sokom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1240

Potrebno vam je

  • 800 g teletina, mršava
  • 200 g slanina suha, masna
  • 100 g krušne mrvice
  • 1 kom limun
  • 100 g maslac, slani
  • 2 dl vrhnje za kuhanje
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Narežite teletinu (od buta) na odreske i svaki prekrijte tanko narezanom slaninom. Sve lagano istucite i uvaljajte u mrvice.
  2. Popržite odreske na maslacu, maknite s vatre, stavite u lonac, prelijte vrhnjem za kuhanje, sokom jednog limuna te začinite prema ukusu.

Teleće odreske sa slaninom popržite na ulju te prelijte vrhnjem i limunovim sokom

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.