gastro postao
Osvježavajući desert iz šalice za ugodna i slatka druženja s prijateljima
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 782
Potrebno vam je
- 240 g piškote
- 400 g jagode
- 3 dl voda
- 500 g mascarpone
- 300 g šećer, kristal
- mljeveni cimet
- 4 kom jaje kokošje
- 1 čaša maraschino, trešnje
Priprema
- Jagode očistite i operite pa 300 g narežite po pola i izmiksajte u blenderu.
- Na pari kuhajte izmiksane jagode sa 150 g šećera, malo cimeta i s oko 3 dl vode, dok ne zavrije. Tad smanjite temperaturu i dodajte čašu likera te kuhajte još 20-ak min pa ohladite.
- U međuvremenu izmiksajte žumanjke s preostalim šećerom i dodajte mascarpone. Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte smjesi.
- Pripremite nekoliko manjih kalupa ili šalica. Na dno šalice slažite prvo piškote natopljene u ohlađenu smjesu jagoda pa ostatak jagoda narezanih na ploške.
- Zalijte ih malo smjesom jagoda i rasporedite sloj kreme od mascarponea.
Izvor Skuhatćute