Recepti 17. svibnja 2016.

Tiramisu s jagodama

Tiramisu s jagodama
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući desert iz šalice za ugodna i slatka druženja s prijateljima

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 782

Potrebno vam je

  • 240 g piškote
  • 400 g jagode
  • 3 dl voda
  • 500 g mascarpone
  • 300 g šećer, kristal
  • mljeveni cimet
  • 4 kom jaje kokošje
  • 1 čaša maraschino, trešnje

Priprema

  1. Jagode očistite i operite pa 300 g narežite po pola i izmiksajte u blenderu.
  2. Na pari kuhajte izmiksane jagode sa 150 g šećera, malo cimeta i s oko 3 dl vode, dok ne zavrije. Tad smanjite temperaturu i dodajte čašu likera te kuhajte još 20-ak min pa ohladite.
  3. U međuvremenu izmiksajte žumanjke s preostalim šećerom i dodajte mascarpone. Posebno umutite bjelanjke u čvrsti snijeg i postupno dodajte smjesi.
  4. Pripremite nekoliko manjih kalupa ili šalica. Na dno šalice slažite prvo piškote natopljene u ohlađenu smjesu jagoda pa ostatak jagoda narezanih na ploške.
  5. Zalijte ih malo smjesom jagoda i rasporedite sloj kreme od mascarponea.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.