gastro postao
Jednostavno brzi ručak!
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 3 češnja češnjaka
- 1.50 dl maslinovog ulja
- 500 g pasirane rajčice
- koncentrat rajčice
- pola čaše šećera
- sol
- 2 žlica vegeta
- papar
- origana
- peršin
- 500 g tjestenine
Priprema
- Češnjak sitno isjeckajte. Popržite ga na maslinovom ulju. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte. Kada počne ključati dodajte koncentrata rajčice, papra, soli, origana, peršina, 2 žlice vegete i na kraju pola čaše (od jogurta) šećera.
- Probajte umak, ukoliko se osjeti kiselkasti okus rajčice dodajte još šećera dok ne preuzme sladak okus u ustima.
- Skuhajte tjesteninu te poslužite s umakom. Po želji posuti s parmezanom. Dobar tek! :)