Recepti 23. prosinca 2014.

Tjestenina u slatkom umaku s tunom

Tjestenina u slatkom umaku s tunom
gastro postao gastro.24sata.hr
Jednostavno brzi ručak!

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Potrebno vam je

  • 3 češnja češnjaka
  • 1.50 dl maslinovog ulja
  • 500 g pasirane rajčice
  • koncentrat rajčice
  • pola čaše šećera
  • sol
  • 2 žlica vegeta
  • papar
  • origana
  • peršin
  • 500 g tjestenine

Priprema

  1. Češnjak sitno isjeckajte. Popržite ga na maslinovom ulju. Zatim dodajte pasiranu rajčicu i promiješajte. Kada počne ključati dodajte koncentrata rajčice, papra, soli, origana, peršina, 2 žlice vegete i na kraju pola čaše (od jogurta) šećera.
  2. Probajte umak, ukoliko se osjeti kiselkasti okus rajčice dodajte još šećera dok ne preuzme sladak okus u ustima.
  3. Skuhajte tjesteninu te poslužite s umakom. Po želji posuti s parmezanom. Dobar tek! :)
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.