Tražiš nove ideje za jela bez mesa, isključivo s namirnicama biljnog podrijetla? Želiš se hraniti zdravije? Ili samo želiš smanjiti unos mesa u svojoj prehrani? Mi znamo kako - korištenjem preukusnih GARDEN GOURMET proizvoda!
Ljubiteljica linije GARDEN GOURMET proizvoda je i blogerica Vinka Tresić, autorica bloga Veganica, koja je za svoje genijalno, brzo i fino jelo koristila GARDEN GOURMET veganske okruglice, MAGGI povrtnu kocku i THOMY senf. Njezino jelo ispalo je odlično, i pozivamo te da ga pripremiš kod kuće i oduševiš svoje ukućane i goste.
Veganske okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom
Sastojci:
- 1 vezica mladog luka
- 200 g šampinjona
- 1 pakiranje GARDEN GOURMET veganskih okruglica
- 1 konzerva kokosovog mlijeka (400 ml)
- 2 češnja češnjaka
- žlica agavinog sirupa
- 1/2 MAGGI povrtne kocke
- 250 ml vode
- 4 žlice maslinovog ulja
- 3 žlice soja sosa
- 2 žlice THOMY senfa
- 500 g tjestenine tagliatelle (bez jaja)
- šaka svježeg peršina
Postupak:
1. Na maslinovom ulju lagano preprži mladi luk i nakon par minuta dodaj usitnjeni češnjak.
2. Dodaj šampinjone i pirjaj 5 minuta.
3. Kada su se šampinjoni reducirali dodaj THOMY senf, soja sos, povrtni temeljac (1/2 MAGGI povrtne kocke otopljeno u 250 ml kipuće vode) i kokosovo mlijeko.
4. Posoli i popapri prema ukusu i kuhaj još 5 minuta.
5. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.
6. Kada je umak gotov, dodaj zaslađivač (agavin sirup) i ocijedi tjesteninu.
7. Veganske okruglice preprži na tavici, par minuta sa svake strane.
8. Na tanjur prvo serviraj tjesteninu, pa umak i na vrh GARDEN GOURMET veganske okruglice te sve skupa pospi sjeckanim svježim peršinom.
Svakako ti preporučujemo da upoznaš i isprobaš raznoliku paletu proizvoda GARDEN GOURMET, THOMY i MAGGI! A želiš li znati više o tome kako isplanirati uravnotežen obrok samo od namirnica biljnog podrijetla, pogledajte Tanjur Vege Porcija koji će vam u tome pomoći.