Recepti Imamo ideje za ukusna i zdrava ljetna jela! 31. svibnja 2023.

Ideja za izvrstan brzi ljetni ručak s talijanskim šarmom, a gotov je za desetak minuta

Veganske GARDEN GOURMET okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom
Veganske GARDEN GOURMET okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom foto: Alexander Starbuck

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Uvijek smo u potrazi za novim idejama što bismo kuhali, a ovaj put inspiraciju smo pronašli u jednom u kojem se koriste isključivo namirnice biljnog podrijetla. Blogerica Vinka Tresić pripremila je izvrsnu tjesteninu s gljivama i veganskim okruglicama, za koju je koristila izvrsne GARDEN GOURMET, MAGGI i THOMY proizvode

Tražiš nove ideje za jela bez mesa, isključivo s namirnicama biljnog podrijetla? Želiš se hraniti zdravije? Ili samo želiš smanjiti unos mesa u svojoj prehrani? Mi znamo kako - korištenjem preukusnih GARDEN GOURMET proizvoda!

 | Author: Alexander Starbuck Veganske okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom foto: Alexander Starbuck  | Author: Alexander Starbuck Vinka je za svoje jelo koristila GARDEN GOURMET veganske okruglice, MAGGI povrtnu kocku i THOMY senf foto: Alexander Starbuck

Ljubiteljica linije GARDEN GOURMET proizvoda je i blogerica Vinka Tresić, autorica bloga Veganica, koja je za svoje genijalno, brzo i fino jelo koristila GARDEN GOURMET veganske okruglice, MAGGI povrtnu kocku i THOMY senf. Njezino jelo ispalo je odlično, i pozivamo te da ga pripremiš kod kuće i oduševiš svoje ukućane i goste.

Veganske okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom

Sastojci:

  • 1 vezica mladog luka
  • 200 g šampinjona
  • 1 pakiranje GARDEN GOURMET veganskih okruglica
  • 1 konzerva kokosovog mlijeka (400 ml)
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica agavinog sirupa
  • 1/2 MAGGI povrtne kocke
  • 250 ml vode
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 3 žlice soja sosa
  • 2 žlice THOMY senfa
  • 500 g tjestenine tagliatelle (bez jaja)
  • šaka svježeg peršina

 | Author: Alexander Starbuck Vinka je za svoje jelo koristila GARDEN GOURMET veganske okruglice, MAGGI povrtnu kocku i THOMY senf foto: Alexander Starbuck

Postupak:

1. Na maslinovom ulju lagano preprži mladi luk i nakon par minuta dodaj usitnjeni češnjak.

2. Dodaj šampinjone i pirjaj 5 minuta.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

3. Kada su se šampinjoni reducirali dodaj THOMY senf, soja sos, povrtni temeljac (1/2 MAGGI povrtne kocke otopljeno u 250 ml kipuće vode) i kokosovo mlijeko.

4. Posoli i popapri prema ukusu i kuhaj još 5 minuta.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

5. Tjesteninu skuhaj prema uputama na pakiranju.

6. Kada je umak gotov, dodaj zaslađivač (agavin sirup) i ocijedi tjesteninu.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

7. Veganske okruglice preprži na tavici, par minuta sa svake strane.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

8. Na tanjur prvo serviraj tjesteninu, pa umak i na vrh GARDEN GOURMET veganske okruglice te sve skupa pospi sjeckanim svježim peršinom.

 | Author: Alexander Starbuck foto: Alexander Starbuck

 | Author: Alexander Starbuck Veganske okruglice u umaku od gljiva s tjesteninom foto: Alexander Starbuck

Svakako ti preporučujemo da upoznaš i isprobaš raznoliku paletu proizvoda GARDEN GOURMET, THOMY i MAGGI! A želiš li znati više o tome kako isplanirati uravnotežen obrok samo od namirnica biljnog podrijetla, pogledajte Tanjur Vege Porcija koji će vam u tome pomoći. 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.