gastro postao
Torta je osvježavajuća, lagana, idealna za proljetne i ljetne dane.
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Podloga
- 100 g otopljenog maslaca
- 100 g prženih badema
- 200 g Mcvities digestive keksa
Nadjev
- 300 ml kiselog vrhnja
- 300 ml slatkog vrhnja
- 150 g šećera u prahu
- 10 g želatine u prahu
- 3 žlica soka od limuna
- korice limuna
- 6 žlica vode za želatinu
- 250 g očišćenih trešanja
- 250 g jagoda
Priprema
- Sameljite keks i przene bademe i u to dodajte otopljeni maslac.Dobro promješajte da se sastojci sjedine i utisnite dobro na dno podmazanog kalupa promjera 22 cm (može i 24 cm). Ostavite na hladno dok pripremate nadjev.
- Za nadjev prvo natopite želatinu s hladnom vodom i ostavite da nabubri. Za to vrijeme umutite slatko vrhnje, dodajte šećer u prahu pa kiselo vrhnje, sok od limuna i dobro sve izmiješajte.
- Sada uzmite nabubrenu želatinu i zagrijte je u mikrovalnoj ili na štednjaku na laganoj temperaturi da se otopi i u tankom mlazu dodavajte u smjesu od slatkog vrhnja i kiselog vrhnja, sve vrijeme miksajući.
- Jagode i trešnje operite, posusite, očistite i ostavite ih čitave. Gusto ih poslažite jednu do druge na pripremljenu podlogu i zalijte nadjevom od slatkog i kiselog vrhnja. Odozgo pospite naribanom koricom limuna ili limete. Sve stavite u hladnjak da se stisne i posluzite.
Torta je osvježavajuća, lagana, idealna za proljetne i ljetne dane.