Recepti 07. lipnja 2016.

Tost s kozicama i sezamom

Tost s kozicama i sezamom
gastro postao gastro.24sata.hr
Kombinacija sušenih i svježih kozica uz dodatak začina, kao nadjev na prženom kruhu. Idealno za lagan početak dana!

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 379

Potrebno vam je

  • 4 žlica sjemenke sezama, oljuštene suhe
  • 0.50 žlica pasta od kozica
  • 175 g kozica velika
  • 2 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica đumbir, korijen
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 kom jaje kokošje
  • šunka dimljena ,soljena sušena
  • svježe mljeveni papar
  • kukuruzno brašno ( isklicano )
  • 1 kom francuski kruh
  • 1 žlica ulje suncokretovo

Priprema

  1. Prepržite sjemenke sezama u suhoj tavi, stalno miješajući da ne zagore.
  2. Ako koristite sušene kozice namočite ih u toploj vodi dok ne omekšaju. Ocijedite i istisnite višak tekućine. Sitno nasjeckajte.
  3. Rukama dobro izmiješajte sušene i nasjeckane svježe kozice, češnjak, đumbir, naribani luk, jaje, sol i papar. Mješavina mora biti gusta, ali ne toliko da se ne bi mogla mazati. Ako je prerijetka, dodajte malo kukuruznog brašna.
  4. Kruh narežite na kriške debljine 1 cm. Mješavinu namažite na kruh, kojemu možete odstraniti kore. Drvenom kuhačom čvrsto utisnite sjemenke sezama u namaz. Ohladite u hladnjaku najmanje 2 sata.
  5. Pržite kruh, namazana strana prema dolje, u vrućem ulju 1 minutu. Pažljivo okrenite i pržite s druge strane još minutu. Izvadite na papirnati ubrus da upije višak masnoće i servirajte vruće.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.