gastro postao
Zamisli svoj tost ili krišku kruga kao prazno platno za oslikavanje, upotpuni ga namirnicama po želji i stvori malo umjetničko djelo!
Spreman za samo 20 minuta, ovaj recept idealan je za slasni doručak vikendom ili maleni popodnevni zalogaj uz čašicu finog vina. Tople i slatke kupine odlično se nadopunjuju s rashlađenim kozjim sirom, a sve to dodatno će poboljšati i hrskavi tost ili kruh po tvojem odabiru.
Dodir slatkog voća, malo sira i puno hrskavog tosta doista je recept za sreću koju možeš pojesti.
Sastojci:
- 250 g kupina
- 80 g borovnica
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 1 1/2 žlice šećera
- 3 žlice vode
- 2 žličice kukuruznog škroba
- tost ili kruh po izboru
- 110 g kozjeg sira
- svježa menta za ukras
Priprema:
- U loncu srednje veličine pomiješaj kupine, borovnice, ekstrakt vanilije, šećer i vodu. Stavi na srednje jak plamen. Nakon što mješavina proključa, pusti da krčka oko pet minuta prije nego vilicom pokušaš usitniti komade voća.
- Zatim umuti kukuruzni škrob dok se dobro ne sjedini. Ponovno poklopi smjesu i pusti da lagano vrije dok ne dobiješ željenu gustoću.
- U međuvremenu, nareži kruh ili pripremi tost. Po želji ih tostiraj kratko.
- Svaku krišku premaži debelim slojem kozjeg sira, a zatim žlicom nanesi pripremljenu smjesu voća. Ukrasi mentom i uživaj!
U slast!