Recepti Kruh i pecivo 17. svibnja 2024.

U dubrovačkoj konobi Veranda užicali smo recept za domaće uštipke

Kruh i pecivo
25 MIN
20 MIN
8
JEDNOSTAVNO
konba veranda, dubrovnik
Konba Veranda nudi tradicionalna jela, tako i slasne hrecegovačke uštipke
foto: Press
Dubrovačka konoba Veranda mjesto je koje osvaja nepca i srca gostiju. Konobu vode obitelji Andrić i Škrobo, a njihova ponuda domaće hrane i vina oduševit će i lokalce i turiste

U studenome prošle godine ekipu iz dubrovačke konobe Veranda pratili smo kako šestu godinu zaredom u svojoj konobi u Orašcu kuhaju točno 24 sata bez prestanka kako bi zaradili nova za pomoć dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik. Za obitelji Andrić i Škrobo, koji stoje iza ove konobe velikog srca - ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljaja i podrške. 

Kuhali su tijekom hvalevrijedne akcije 24 sata bez kompromisa brojna slasna tradicionalna jela koja i inače nude u konobi, a po istom receptu nastavljaju i dalje te se trenutačno pripremaju za vrhunac turističke sezone.

Naime, iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima

Humanitarna akcija ‘24 sata bez kompromisa’ Možda vas zanima... U konobi Veranda kuhat će se 24 sata bez prekida za pomoć najmlađima Najave

Mediteranska tradicija okusa i moderni kulinarski trendovi

Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.

Obitelj je u srži vizije konobe Veranda: ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta.

konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Vrijedan tim dubrovačke konobe Veranda foto: Press konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Slasna tradicija u Verandinoj kuhinji foto: Press

Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.

konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Gosti Dubrovnika vole dobro jesti, a posebno ih zanimaju tradicijska jela foto: Press konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Izrada domaćih njoka u Verandi foto: Press konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Verandina slasna tradicija foto: Press

Domaća hrana, domaća vina i domaća atmosfera

"Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo posluživati uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu", poručili su.

Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik, a sve najnovije informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potraži na Facebooku i Instagramu.

konba Veranda, dubrovnik | Author: Press Hercegovački uštipci dubrovačke konobe Veranda foto: Press

Obiteljski recept za hercegovačke uštipke

Od ekipe iz Verande užicali smo recept za njihove sjajne lijevane uštipke, odličan tradicionalan zalogaj iz Zapadne Hercegovine, te ga donosimo u nastavku. U slast!

Ne gasi ekran dok kuham

Lijevani uštipci - recept konobe Veranda
25 MIN
pripreme
20 MIN
kuhanja
8
porcija
JEDNOSTAVNO
Sastojci
  • Brašno tip 550 400 g
  • Brašno tip 400 100 g
  • Rakija lozovača 15 g
  • Sol 10 g
  • Hladna voda 600 g
  • Suncokretovo ulje
Postupak
  1. Umijesi glatku smjesu, koju potom treba ostaviti da 'odmori' barem 20-ak minuta. Naravno, ukoliko ukućani dopuste čekanje. 😉


  2. Nakon odmaranja ponovno trena malo kuhačom ili mutilicom promiješati smjesu. 


  3. Uzimaj manje količine smjese da uštipci ne budu debeli, a i lakše je kontrolirati izlijevanje.


  4. Prži u vrelom ulju, ovisno o tavi potrebno je barem 2 cm debljine ulja.


  5. Poželjno je da je tava veća, plića i šira.

    "Svi mi kuhari volimo plin, ali indukcije su zavladale našim kuhinjama, stoga uzmi teflonsku tavu, veću i pliću i nemoj sebi uskratiti užitak pravih uštipaka", poručuju iz konobe Veranda.


 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 10:13 22. Svibanj 2024.

    lijepo