U studenome prošle godine ekipu iz dubrovačke konobe Veranda pratili smo kako šestu godinu zaredom u svojoj konobi u Orašcu kuhaju točno 24 sata bez prestanka kako bi zaradili nova za pomoć dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik. Za obitelji Andrić i Škrobo, koji stoje iza ove konobe velikog srca - ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljaja i podrške.
Kuhali su tijekom hvalevrijedne akcije 24 sata bez kompromisa brojna slasna tradicionalna jela koja i inače nude u konobi, a po istom receptu nastavljaju i dalje te se trenutačno pripremaju za vrhunac turističke sezone.
Naime, iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima
Mediteranska tradicija okusa i moderni kulinarski trendovi
Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.
Obitelj je u srži vizije konobe Veranda: ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta.
Vrijedan tim dubrovačke konobe Veranda
Slasna tradicija u Verandinoj kuhinji
Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.
Gosti Dubrovnika vole dobro jesti, a posebno ih zanimaju tradicijska jela
Izrada domaćih njoka u Verandi
Verandina slasna tradicija
Domaća hrana, domaća vina i domaća atmosfera
"Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo posluživati uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu", poručili su.
Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik, a sve najnovije informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potraži na Facebooku i Instagramu.
Hercegovački uštipci dubrovačke konobe Veranda
Obiteljski recept za hercegovačke uštipke
Od ekipe iz Verande užicali smo recept za njihove sjajne lijevane uštipke, odličan tradicionalan zalogaj iz Zapadne Hercegovine, te ga donosimo u nastavku. U slast!