U studenome prošle godine ekipu iz dubrovačke konobe Veranda pratili smo kako šestu godinu zaredom u svojoj konobi u Orašcu kuhaju točno 24 sata bez prestanka kako bi zaradili nova za pomoć dječjem odjelu Opće bolnice Dubrovnik. Za obitelji Andrić i Škrobo, koji stoje iza ove konobe velikog srca - ta je akcija postala veća od svih drugih proslava jer čak ni za rođendane ne dobiju toliko ljubavi, zagrljaja i podrške.
Kuhali su tijekom hvalevrijedne akcije 24 sata bez kompromisa brojna slasna tradicionalna jela koja i inače nude u konobi, a po istom receptu nastavljaju i dalje te se trenutačno pripremaju za vrhunac turističke sezone.
Naime, iz godine u godinu, Dubrovnik se pozicionira kao omiljena turistička destinacija gostiju željnih kombinacije prirodnih ljepota, povijesnih znamenitosti, dobrog provoda i vrhunske gastronomije. Svaki korak otkriva nove priče, a između istraživanja povijesnih znamenitosti i kupanja na nekim od najljepših plaža, turisti uživaju i raznovrsnim kulinarskim specijalitetima
Mediteranska tradicija okusa i moderni kulinarski trendovi
Dubrovnik je mjesto gdje se tradicionalni okusi Mediterana spajaju s modernim kulinarskim trendovima, a konoba Veranda svakako je nezaobilazna adresa na gastro-turi jugom Hrvatske. Smještena na šetnici u Orašcu, ova obiteljska konoba poziva na otkrivanje autentičnih okusa domaće kuhinje i uživanje u prekrasnom ambijentu.
Obitelj je u srži vizije konobe Veranda: ljubav prema hrani prenosi se s generacije na generaciju pa svaki gost može očekivati jedinstveno gastronomsko iskustvo. Veranda je duboko povezana s tradicijom ne samo Dubrovnika, nego i Hercegovine, što se ogleda i u ponudi specijaliteta.
Na jelovniku se tako nalaze jela poput tradicionalne pašticade, fuža s kozicama i svježim tartufima te uštipci s kajmakom i žabama, što je jednako privlačno i lokalcima i turistima u potrazi za tradicionalnim okusima s modernim prizvukom. Svaki okus nosi priču koja se pamti i dijeli pa tako njihov moto “We serve memories”, nije samo slogan kojim se vode, već njihov način života jer žele da se svakim zalogajem stvore nova prijateljstva i dragocjeni trenuci s gostima.
Domaća hrana, domaća vina i domaća atmosfera
"Naša ponuda temelji se na specijalitetima cijele Hrvatske i naše rodne Hercegovine. Domaća hrana, domaća vina, domaća atmosfera; to je ono što možemo ponuditi našim gostima. Želimo im servirati hranu koja će ih podsjetiti na djetinjstvo, mirisom i okusom. Želimo posluživati uspomene, osjećaj ugode i osmijeh na licu", poručili su.
Uz nezaboravne okuse, obiteljsku priču i tradiciju te humanost, konoba Veranda postaje nezaobilazna stanica na putovanju u Dubrovnik, a sve najnovije informacije o Verandi i njihovim neodoljivim jelima potraži na Facebooku i Instagramu.
Obiteljski recept za hercegovačke uštipke
Od ekipe iz Verande užicali smo recept za njihove sjajne lijevane uštipke, odličan tradicionalan zalogaj iz Zapadne Hercegovine, te ga donosimo u nastavku. U slast!