gastro postao
Recept je vrlo jednostavan i brz za pripremu. Osim jagoda možemo ju poslužiti sa bilo kojim sezonskim voćem.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Potrebno vam je
- 4 kom jaja
- 5 dl mlijeka
- 1 mala žlica ekstrakta od vanilije
- 1 kom vanili šećera
- 10 dag šećera + četiri žlice šećera
- 10 dag gustina
- 50 dag jagoda
Priprema
- Izraditi čvrsti snijeg od 4 bjelanjka i 4 žlice šećera.
- 4 žumanjka, 1 žličica ekstrakta od vanilije, 10 dekagrama šećera, 1 vanili šećer i 10 dekagrama gustina pomiješati i skuhati u pola litre mlijeka na pari.
- U vruću kremu umiješati snijeg od bjelanjaka i šećera.
- 3 žlice vruće kreme ulijemo u čašu, složimo izrezane jagode, prelijemo kremom, opet složimo jagode i na kraju sve prekrijemo kremom.
- Stavimo hladiti. Ohlađenu kremu posipamo sa ribanom čokoladom i ukrasimo jagodama.
Recept je vrlo jednostavan i brz za pripremu. Osim jagoda možemo ju poslužiti sa bilo kojim sezonskim voćem.