Recepti 13. listopada 2014.

Veloute umak

Veloute umak
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavan umak koji mesu daje poseban okus

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 222

Potrebno vam je

  • 1 kom čili papričica
  • 125 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 2 žlica vinski ocat, bijeli
  • 4 mala žlica origano
  • 0.50 mala žlica svježi timijan
  • sol
  • 4 režanj češnjak
  • slatka paprika
  • 15 g peršin, list

Priprema

  1. Na željeznoj ploči, na grillu ili tavi kratko pecite čili papriku, okrećući je nekoliko puta ravnomjerno dok joj kora lagano ne popuca. Nakon toga uklonite s vatre i ohladite.
  2. Nakon toga, uklonite peteljku, prepolovite je i uklonite sjemenke (ako ih ostavite unutra, umak bi mogao biti jako ljut). Nasjeckajte pola papričice i stavite je u zdjelu srednje veličine.
  3. Dodajte maslinovo ulje, origano, timijan, sol, zgnječeni ili usitnjeni češnjak, dimljenu slatku papriku u prahu i dobro promiješajte. Sitno nasjeckajte peršin i umiješajte ga u umak. Kušajte i po potrebi dodajte sol, ocat i papar.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.