gastro postao
Pripremite jednostavan umak koji mesu daje poseban okus
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 222
Potrebno vam je
- 1 kom čili papričica
- 125 ml ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 2 žlica vinski ocat, bijeli
- 4 mala žlica origano
- 0.50 mala žlica svježi timijan
- sol
- 4 režanj češnjak
- slatka paprika
- 15 g peršin, list
Priprema
- Na željeznoj ploči, na grillu ili tavi kratko pecite čili papriku, okrećući je nekoliko puta ravnomjerno dok joj kora lagano ne popuca. Nakon toga uklonite s vatre i ohladite.
- Nakon toga, uklonite peteljku, prepolovite je i uklonite sjemenke (ako ih ostavite unutra, umak bi mogao biti jako ljut). Nasjeckajte pola papričice i stavite je u zdjelu srednje veličine.
- Dodajte maslinovo ulje, origano, timijan, sol, zgnječeni ili usitnjeni češnjak, dimljenu slatku papriku u prahu i dobro promiješajte. Sitno nasjeckajte peršin i umiješajte ga u umak. Kušajte i po potrebi dodajte sol, ocat i papar.