gastro postao
Toliko obožavana palačinka ima brojne varijacije te vam donosimo malo drugačiju verziju sa zobenim pahuljicama
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 2
Potrebno vam je
- 1 šalica pšenično brašno, bijelo
- 0.50 šalica zobene pahuljice
- 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
- 2 mala žlica prašak za pecivo
- 0.50 mala žlica mljeveni cimet
- 1 kom banane
- 1 šalica mlijeko kravlje, obrano
- 1 kom jaje kokošje
- 1 šalica šumsko voće
- ulje suncokretovo
Priprema
- Pomiješati prvih 5 sastojaka u zdjeli.
- Bananu zgnječiti u drugoj zdjeli, dodati mlijeko i jaje.
- Pomiješati sastojke iz obje posude i promiješati (može pomoću miksera) do glatke smjese. Zatim umiješati bobičasto voće.
- Zagrijati malu količinu ulja u tavi pa izliti otprilike ¼ šalice smjese i peći 2-3 minute sa svake strane.