Recepti 01. veljače 2022.

Za najbolji početak dana: hranjiv i ukusan Dr. Oetker doručak za cijelu obitelj

foto: Dr. Oetker
gastro postao gastro.24sata.hr
Osim što osiguravaju dovoljno energije za start užurbane svakodnevnice, Dr. Oetker Super kaše i Vitalis žitarice se pripremaju na jednostavan i brz način

Ne kaže se uzalud da se po jutru dan poznaje jer upravo način na koji smo započeli dan nam u velikoj mjeri može odrediti svakodnevnicu. Hoćemo li dan provesti puni energije i poleta unatoč zgusnutom rasporedu i obavezama koje ne ostavljaju vremena za odmor ovisi i o najvažnijem obroku u danu – doručku. Nutricionisti i brojni sportski stručnjaci već godinama naglašavaju važnost tog obroka kao i potrebu da on ne bude odrađen usputnim zalogajima iz pekarnice na putu do škole ili posla. S druge strane, ubrzan tempo života nerijetko tijekom radnog tjedna ne ostavlja dovoljno vremena za dugotrajnu pripremu doručka i baš zato Dr. Oetker u svojoj ponudi ima brojne proizvode koje jamče cjelovit doručak, bogat svim potrebnim hranjivim tvarima, a pritom priprema ne iziskuje puno vremena i može se pripremiti kod kuće ali i na poslu.

Cilj doručka nije samo stvoriti osjećaj sitosti nego je važno osigurati da taj osjećaj proizlazi iz sastojaka koji pomažu u otpuštanju energije tijekom dana i potiču rad metabolizma organizma nakon nekoliko sati mirovanja u snu. Kako osjećaju sitosti najviše pridonose složeni ugljikohidrati porijeklom iz žitarica, prehrambena vlakna i mliječni proizvodi bogati bjelančevinama, Dr. Oetker Super kaše i Vitalis žitarice odabir su svih onih koji žele sebi i svojim najbližima pružiti hranjiv i ukusan doručak.

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

Kao i sve navike, tako se i one prehrambene stječu od djetinjstva, a budući da su roditelji djeci najveći uzor, iznimno je važno da upravo roditelji slijede zdrave prehrambene navike. Uostalom, znanstvenici su potvrdili da je potrebno nešto napraviti 21 put zaredom da bismo to usvojili kao naviku, a kvalitetan doručak definitivno bi trebao biti jedna od tih navika.

Hrskavo, voćno ili pak čokoladno? Dr. Oetker ima izbor za sve.

Često se misli da su hranjivi obroci neukusni, no kad su Dr. Oetker proizvodi u pitanju to mišljenje je u potpunosti krivo. Zahvaljujući bogatoj lepezi proizvoda moći ćete pronaći savršen okus za vaše nepce bilo da preferirate čokoladu, vaniliju ili ste pak ljubitelj voćnih okusa.

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

Dr. Oetker Super kaše su brz i jednostavan, ali nutritivno izbalansiran obrok koji je osim kao doručak idealan i kao međuobrok u tijeku dana. Dr. Oetker Super kaše dolazi s raznim okusima i benefitima pa tako ljubitelji takve vrste doručka mogu birati između Super kaša s dodatkom chia sjemenki, onih sa smanjenim udjelom šećera ili pak onih bez laktoze.

Vitalis žitarice uz dodatak svježeg voća i jogurta ili pak bilo koja druga kombinacija po vašoj želji bit će savršen odabira za start dana za sve one koji vole hrskave okuse. Žitarice s dodatkom sušenog voća ili pak jastučića od čokolade – to je samo dio asortimana koji Dr. Oetker nudi, a koji će naći put do stola svake obitelji. Dr. Oetker kroz web stranicu „Doručkujmo zajedno“ ističe i važnost zajedničkih obroka za cijelu obitelj koji ne pridonosi samo fizičkom zdravlju nego i emotivnoj povezanosti članova obitelji.

 | Author: Dr. Oetker foto: Dr. Oetker

Ako već niste, započnite s tom zdravom navikom, a Dr. Oetker kao dodatnu motivaciju organizira i nagradni natječaj u kojem, točnim odgovorima na kviz pitanja, svi ljubitelji ukusnog i hranjivog doručka imaju priliku osvojiti vrijednu nagradu za zdraviji početak dana čitave obitelji. Više detalja možete pronaći na linku.

***

O kompaniji Dr. Oetker

Dr. Oetker, tvrtka s tradicijom dužom od jednog stoljeća, vodeća je na tržištu proizvoda i provjerenih recepata za kolače. Od tada pa sve do danas, velika obiteljska internacionalna tvrtka Dr. Oetker, dio koje je i Dr. Oetker Hrvatska, ostaje sinonim za strast prema kolačima. Od dodataka i mješavina za kolače preko deserata i dekora, Dr. Oetker je specijalist za pečenje i dekoriranje s najboljim asortimanom čiju kvalitetu prepoznaju i cijene potrošači svih generacija. Dr. Oetker uvršten je i među najbolje poslodavce širom svijeta 2021. godine! Brojne recepte, savjete i trikove pronađite na www.oetker.hr.