gastro postao
Gurmanski specijalitet nježne i fine strukture koji zahtjeva pažljivu pripremu
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 162
Potrebno vam je
- 12 kom žablji kraci
- šafran
- 2 režanj češnjak
- 100 g gustin
- pšenično brašno, bijelo
- ulje maslinovo
- svježi timijan
- ružmarin
- maslac, slani
- 200 g janjeće brizle
- 1 kom luk kozjak
- ulje, palmino
Priprema
- Žabice očistite i razrežite te odvojite batake. Možete kupiti i samo batake da biste pojednostavnili pripremu i uštedjeli na vremenu.
- Pripremite tempuru za pohanje od 100 g gustina, brašna i nekoliko kockica leda kako bi bila pjenastija. Sve izmiješajte u finu smjesu. Batake umočite sa svih strana i pržite u palminu ulju sve dok ne poprime zlatnu boju.
- Luk sitno nakosajte, pošećerite i pržite na maslacu podlijevajući portom dok ne dobijete finu marmeladu.
- Češnjak skuhajte i protisnite ili blendajte s malo maslinova ulja i uz dodatak šafrana u prahu. Dobit ćete fini žuti umak – aioli – kakav se koristi u provansalskoj kuhinji.
- Janjeće brizle blanširajte u vodi u koju ste dodali listiće svježeg timijana, ružmarin te malo krupne soli. Kada su kuhane, očistite ih od žilica.
- Zagrijte maslac na tavi i kratko ih pržite da postanu hrskave.
Gurmanski specijalitet nježne i fine strukture koji zahtjeva pažljivu pripremu
Izvor Tomislav Gretić