gastro postao
Na roštilju ne morate peći samo meso već i krumpir kao prilog kojemu luk, maslac i začini daju fantastičan okus
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 287
Potrebno vam je
- 750 g krumpir, mladi
- 1 kom luk ,crveni
- 50 g maslac, slani
- 100 g tvrdi sir
- 2 žlica peršin, list
- 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
- 75 ml bistra juha
- sol
- svježe mljeveni papar
Priprema
- Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na tanke ploške. Očistite luk i narežite na tanke kolutove. Složite krumpire i luk na velik komad aluminijske folije, a potom od nje oblikujte visoki rub.
- Stavite na njih komadiće maslaca pa pospite sirom (cheddarom ili ementalerom) i peršinom. Poškropite vinom i juhom od peradi. Začinite solju i paporm. Poklopite komadom folije odgovarajuće veličine.
- Na umjerenoj vatri roštilja s drvenim ugljenom pecite oko 40 minuta. Poslužite vruće.
Izvor Skuhatćute