gastro postao
                                            
                                        
                                    Na roštilju ne morate peći samo meso već i krumpir kao prilog kojemu luk, maslac i začini daju fantastičan okus
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 287
Potrebno vam je
- 750 g krumpir, mladi
 - 1 kom luk ,crveni
 - 50 g maslac, slani
 - 100 g tvrdi sir
 - 2 žlica peršin, list
 - 2 žlica vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
 - 75 ml bistra juha
 - sol
 - svježe mljeveni papar
 
Priprema
- Ogulite i operite krumpire pa ih narežite na tanke ploške. Očistite luk i narežite na tanke kolutove. Složite krumpire i luk na velik komad aluminijske folije, a potom od nje oblikujte visoki rub.
 - Stavite na njih komadiće maslaca pa pospite sirom (cheddarom ili ementalerom) i peršinom. Poškropite vinom i juhom od peradi. Začinite solju i paporm. Poklopite komadom folije odgovarajuće veličine.
 - Na umjerenoj vatri roštilja s drvenim ugljenom pecite oko 40 minuta. Poslužite vruće.
 
Izvor Skuhatćute