Recepti 03. listopada 2014.

Začinjeno kuhano vino

gastro postao gastro.24sata.hr
Kuhano vino uz dodatak cimeta, klinčića, anisa i narančinog soka grijat će vas u zimskim danima

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 0

Potrebno vam je

  • 1 l vino, crveno stolno (12 vol % alkoh.)
  • 1 šalica voda
  • 0.25 šalica šećer, smeđi (djelomično rafin.)
  • 1 kom štapić cimeta
  • 3 kom zvjezdasti anis
  • 1 mala žlica klinčići
  • 1 kom naranča (žuto - narančasto meso)
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Izlijte vino (Shiraz ili slično crno vino) u lonac pa dodajte vodu, smeđi šećer, cimet, zvjezdasti anis, klinčiće i papar.
  2. Iscijedite naranču i dodajte sok u vino. Kuhajte dok ne zakipi i potom pustite da krčka. Maknite s vatre, procijedite i natočite u čaše.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.