Recepti 03. listopada 2014.

Začinska pasta

gastro postao gastro.24sata.hr
Ova pasta može biti i marinada i umak, a njome se meso premazuje na roštilju prije kraja pečenja.

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 67

Potrebno vam je

  • 120 g čili papričica
  • 1 mala žlica kim
  • 1 mala žlica korijander
  • 1 mala žlica kumin,sjemenke
  • 4 režanj češnjak
  • 1 mala žlica sol
  • 2 žlica ulje maslinovo

Priprema

  1. Stavite čili papričice u posudu i zalijte vrelom vodom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Ispržite kim, korijandar i kumin. Usitnite ih u mužaru. Ocijedite papričice i sačuvajte vodu u kojoj su se namakali.
  2. Pomiješajte sjemenke, čili, češnjak i sol pa sve dodajte u multipraktik. Zalijte maslinovim uljem i miksajte dok ne dobijete pastu. Ako je pregusto, dodajte vodu od čilija.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.