gastro postao
Ova pasta može biti i marinada i umak, a njome se meso premazuje na roštilju prije kraja pečenja.
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 67
Potrebno vam je
- 120 g čili papričica
- 1 mala žlica kim
- 1 mala žlica korijander
- 1 mala žlica kumin,sjemenke
- 4 režanj češnjak
- 1 mala žlica sol
- 2 žlica ulje maslinovo
Priprema
- Stavite čili papričice u posudu i zalijte vrelom vodom pa ostavite da odstoji 30 minuta. Ispržite kim, korijandar i kumin. Usitnite ih u mužaru. Ocijedite papričice i sačuvajte vodu u kojoj su se namakali.
- Pomiješajte sjemenke, čili, češnjak i sol pa sve dodajte u multipraktik. Zalijte maslinovim uljem i miksajte dok ne dobijete pastu. Ako je pregusto, dodajte vodu od čilija.
Izvor Skuhatćute