Recepti 25. svibnja 2015.

Zdravi jagoda muffini

Zdravi jagoda muffini
gastro postao gastro.24sata.hr

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Jednostavno

Za ukrašavanje

  • 1 konzerva punomasnog mlijeka od kokosa
  • 1 žličica ekstrakt vanilije
  • 1 žlica agavinog sirupa
  • nekoliko jagoda

Muffini

  • 100 g brašna od pira
  • 180 g brašna od amarantha
  • 1 žličica prašak za pecivo
  • 0.50 žličica sode bikarbone
  • soli
  • 180 ml mlijeka od kokosa
  • 160 ml javorovog sirupa
  • 1 žlica jabučnog octa
  • 1 kom vanilin štapić
  • 120 ml kokosovog ulja
  • sitno narezanih jagoda

Priprema

  1. Staviti grijati pećnicu na 170 stupnjeva. Zatim posložiti papirnate kalupe za muffin u kalupe za muffine (ili kalupe namastiti ako nećete koristiti papiriće).
  2. U posudu izmiješati sve suhe sastojke. 
  3. U drugu posudu izmiješati sve mokre sastojke (osim jagoda). 
  4. Suhe sastojke polako dodavati u mokre sastojke, pritom miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.
  5. Kada se smjesa formirala ubaciti narezane jagode. 
  6. Smjesom napuniti kalupiće, skoro do vrha, te staviti peći. 
  7. Kada su muffini gotovi, izvaditi ih iz pećnice i pusti da se skroz ohlade.
  8. Za to vrijeme napraviti šlag od kokosove kreme. Šlag napraviti tako da se prethodno stavi hladiti konzerva kokosovog mlijeka. Prije korištenja, konzervu okrenuti naopako, te otvoriti. Izliti tekući dio te kremu izvaditi u posudu za miksanje. Izmiksati kremu u šlag pritom dodavajući agavinog sirupa i ekstrakta vanilije po želji.
  9. Za crveni šlag - smiksati nekoliko jagoda u mikseru/blenderu i pomiješati sa šlagom.
  10. Pečeni muffini spremni za ukrašavanje. Zdravi jagoda muffini | Author: doris6 doris6
  11. Ukrasiti muffine šlagom od kokosove kreme. Po želji dodati sitno nasjeckane jagode kako bi šlag dobio roza boju i okus jagoda. Zdravi jagoda muffini | Author: doris6 doris6
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.