gastro postao
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Jednostavno
Za ukrašavanje
- 1 konzerva punomasnog mlijeka od kokosa
- 1 žličica ekstrakt vanilije
- 1 žlica agavinog sirupa
- nekoliko jagoda
Muffini
- 100 g brašna od pira
- 180 g brašna od amarantha
- 1 žličica prašak za pecivo
- 0.50 žličica sode bikarbone
- soli
- 180 ml mlijeka od kokosa
- 160 ml javorovog sirupa
- 1 žlica jabučnog octa
- 1 kom vanilin štapić
- 120 ml kokosovog ulja
- sitno narezanih jagoda
Priprema
- Staviti grijati pećnicu na 170 stupnjeva. Zatim posložiti papirnate kalupe za muffin u kalupe za muffine (ili kalupe namastiti ako nećete koristiti papiriće).
- U posudu izmiješati sve suhe sastojke.
- U drugu posudu izmiješati sve mokre sastojke (osim jagoda).
- Suhe sastojke polako dodavati u mokre sastojke, pritom miješajući pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice.
- Kada se smjesa formirala ubaciti narezane jagode.
- Smjesom napuniti kalupiće, skoro do vrha, te staviti peći.
- Kada su muffini gotovi, izvaditi ih iz pećnice i pusti da se skroz ohlade.
- Za to vrijeme napraviti šlag od kokosove kreme. Šlag napraviti tako da se prethodno stavi hladiti konzerva kokosovog mlijeka. Prije korištenja, konzervu okrenuti naopako, te otvoriti. Izliti tekući dio te kremu izvaditi u posudu za miksanje. Izmiksati kremu u šlag pritom dodavajući agavinog sirupa i ekstrakta vanilije po želji.
- Za crveni šlag - smiksati nekoliko jagoda u mikseru/blenderu i pomiješati sa šlagom.
- Pečeni muffini spremni za ukrašavanje.
- Ukrasiti muffine šlagom od kokosove kreme. Po želji dodati sitno nasjeckane jagode kako bi šlag dobio roza boju i okus jagoda.