Recepti 13. listopada 2014.

Zelena majoneza

Zelena majoneza
gastro postao gastro.24sata.hr
Odličan umak od raznovrsnog povrća i majoneze kao prilog zalogajčićima

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 3

Potrebno vam je

  • 2 žlica vlasac ( listovi)
  • 1.50 žlica estragon
  • 3 žlica peršin, list
  • 1 žlica krasuljica
  • 2 mala žlica kopar
  • 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
  • 1 šalica majoneza
  • 0.25 mala žlica sol
  • 1 prstohvat svježe mljeveni papar

Priprema

  1. Sve začinsko bilje samljeti sa limunovim sokom i ½ šalice majoneze u blenderu do jednolične smjese.
  2. Zatim dodati preostalu količinu majoneze, sol i papar te ponovno izmiksati da se svi sastojci povežu.
  3. Majonezu prebaciti u zdjelicu i pokriveno hladiti prije serviranja.
  4. Servirati kao umak uz losos, teletinu, piletinu ili škampe na žaru.
  5. Majoneza se može pripremiti dan ranije te čuvati u hladnjaku.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.