gastro postao
Odličan umak od raznovrsnog povrća i majoneze kao prilog zalogajčićima
Vrijeme pripreme: do 15 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 3
Potrebno vam je
- 2 žlica vlasac ( listovi)
- 1.50 žlica estragon
- 3 žlica peršin, list
- 1 žlica krasuljica
- 2 mala žlica kopar
- 1 žlica sok od limuna (prirod. svježi)
- 1 šalica majoneza
- 0.25 mala žlica sol
- 1 prstohvat svježe mljeveni papar
Priprema
- Sve začinsko bilje samljeti sa limunovim sokom i ½ šalice majoneze u blenderu do jednolične smjese.
- Zatim dodati preostalu količinu majoneze, sol i papar te ponovno izmiksati da se svi sastojci povežu.
- Majonezu prebaciti u zdjelicu i pokriveno hladiti prije serviranja.
- Servirati kao umak uz losos, teletinu, piletinu ili škampe na žaru.
- Majoneza se može pripremiti dan ranije te čuvati u hladnjaku.