Ne znamo kako se nosite s umorom, ali specijalno za vas imamo najbolji savjetnik gdje se fino napapati, i to na čak deset lokacija širom naše metropole! Dakle, ako ogladnite u Zagrebu u prosincu, a i kasnije, zahvaljujući gastro.24sata.hr-u - sad znate gdje trebate ići!
Time
![time | Author: facebook](/media/img/c7/08/fb98030324c2debb607c.jpeg)
Ako niste čuli za pojam Asian fusion, Time Restaurant & Bar je idealno mjesto za upoznavanje s najfinijom kuhinjom dalekog istoka. Smješten na uglu Petrinjske i Amruševe ulice, niti tri minute pješice od spomenika Banu Jelačiću, svojim će vas specijalitetima od morskih i kopnenih plodova navući na jela koja se konzumiraju štapićima i sjajno pašu s bogatom vinskom listom. Još ako Chef Vid Nikolić pred vama napravi sladoled od tekućeg dušika... Divota!
Bistro 75
![bistro75 | Author: facebook](/media/img/9a/41/24769f267e0fca47f962.jpeg)
Novo genijalno mjesto na zagrebačkoj Knežiji za sve željne (ne)standardne ponude. Ovdje možete pojesti zaboravljenu jotu za koju ćete izdvojiti samo 28 kuna, a sendviči sa sporo kuhanim mesom tipa pulled pork, short ribs i pulled turkey necks jednostavno zovu na još. Mala napomena za sve kojima treba dodatni poticaj, glavni kuhar je Ante Martić, finalist ovogodišnjeg Masterchefa.
Maximilian
![maximilian | Author: Promo](/media/img/aa/cd/98a44ceb75aa2d6ee18e.jpeg)
U poslovnoj zoni na Radničkoj cesti, u hrpi poslovnih zgrada stisnuo se okrugli paviljon, na čija dva kata možete uživati u utakmicama Bundeslige, fantastičnim Paulaner pivima, kao i vrhunskim specijalitetima s juga Njemačke. Buncek na bavarski, koljenice, bijele i ine kobase, kiseli kupus i sve što vole Švabe - možete naći po sasvim prihvatljivim cijenama, dok im je hamburger od 46 kuna - definitivno jedan od najboljih u gradu. Za desert ne propustite Kaiser schmarrn s domaćim pekmezom!
Sherry's
![sherry | Author: Julio Frangen](/media/img/bc/49/d84e2d670137bcd9b8db.jpeg)
Dvoboji najvećih hrvatskih Chefova, brutalna vinska karta, craft piva i idealna podrumska atmosfera, ono su što vas prvo asocira na ovaj bar smješten u dvorištu Ilice 73 - preko puta Britanskog trga. U Sherry'su su radili velikani poput Mannuccija i Alilovića, jedu se plodovi braće Čučković, rižota, tjestenine, odležani steakovi, a najpoznatiji su po svom fingerfoodu. A ako volite plešivička vina - naletite na degustaciju Tomca 21. prosinca!
Njummy
![njummy | Author: Promo](/media/img/af/ea/9e777d0a3ff996b305f8.jpeg)
U Ilici 24 smjestio se šarmanti Njummy, za sve ljubitelje lokalnog i inovativnog. Kako kažu, odlučili su se za tradicionalnu hrvatsku kuhinju s modernim pristupom, a dnevno vas očekuju tri vrste menija. Čobanko, pijani gulaš ili patka pala s kruške, samo su neka od jela koja obećavaju. U Njummyju vrijedno špikuju junetinu i ponosno poslužuju obožavani restani krumpir, a najbolje od svega je što su stvarno prihvatljivi svačijem džepu.
O'hara
![Ohara | Author: Promo](/media/img/e8/7d/99a5527b26e376830104.jpeg)
Pizzeria, restoran, pivoteka... Nitko više ne zna što je O'Hara, ugodan lokal na rubu Malešnice, osim da je sve što tamo probate - originalno i sjajno! Osim bistecce fiorentine, hvaljenih lazanja i stotinjak vrsta samo provjerenih piva, vlasnik Marin Vanjak najviše se ponosi svojim pizza majstorima i majstoricama koji već dvije godine osvajaju neslužbeno prvenstvo Hrvatske!
Bicko
![Bicko | Author: Julio Frangen](/media/img/b3/6c/70ba96258e1746b82f0a.jpeg)
Na samoj granici zagrebačkih kvartova Remetinec i Blato, smjestio se kralj gableca, Bicko. Meni svakodnevno mijenjaju, a iz ponude izdvajaju punjenu pljeskavicu koja govori pet jezika. Smjesu rade sami, peku na drvenom ugljenu, a s prilogom, salatom i kruhom, cijena je svega 40 kunića. Uz tradicionalno izvrstan roštilj, za hrabrije preporučuju tripice, bubrege, brizle, mozak i druge iznutrice.
Fajn Bistro
![fajn bistro restoran zagreb | Author: Fajn Bistro](/media/img/a3/d5/487cbf64f30bfcef97a1.jpeg)
Mjesto radnje, bivši Prasac čija se ostavština osjeti po načinu na koji doživljavaju kuhinju, namirnicama, tehnikom i prezentacijom. Brasato od ždrebeće koljenice s domaćim linguinima zahtjevat će vašu punu pozornost. Kuhanje u bistrou Fajn ozbiljno je, okusi su intenzivni pa možda ne bi bilo loše malčice ublažiti pristup. Ne bismo se žalili ni da cijene, kao i okusi, budu malo nježniji, ali sve u svemu - obavezno posjetite.
Cheese bar
![Cheese bar | Author: facebook](/media/img/24/f3/657dff365011437b73c2.jpeg)
Na početku Cesarčeve ulice, dakle na korak od Trga Bana Jelačića, smjestio se minijaturni, ali do zadnjeg milimetra uvijek ispunjel lokal u kojem možete jesti i piti - samo Hrvatsko! Tridesetak vrsta sireva, pršuti, kobase, kuleni i seke, savršeno će prijati u zagrljaju devedesetak vinskih etiketa iz svih krajeva Lijepe naše. A tek likeri i rakijice... Najtoplije preporučamo desert - mladi sir s orasima i medom. Ali onda stvarno požurite kući!
Food Lab
![food lab | Author: facebook](/media/img/f5/ea/bfee89cc4fc2278958f8.jpeg)
Food lab je netom otvoreno mjesto u Point shopping centru na Vrbanima koji nudi funky hranu uz jelovnik koji će često biti podložan promjenama. Kod njih možete uživati u vrhunskoj pizzi i burgeru, woku s raznim namirnicama i okusima, al’dente risottu ili jednostavno u vrhunskom beefsteaku. Interijer je pomno osmišljen kako bi se gost osjećao ugodno i proveo duže vrijeme uživajući. Svakako posjetiti nakon teškog shoppinga, ili barem pričekati bolju polovicu!