10. prosinca 2015.

Presjek 2015. godine: 10 najboljih novih mjesta u Zagrebu

Naslovna restorani
foto: facebook
gastro postao gastro.24sata.hr
Sigurno je i vas ulovila predblagdanska groznica i satima landrate gradom dok vas ne prevale umor ili glad...

Ne znamo kako se nosite s umorom, ali specijalno za vas imamo najbolji savjetnik gdje se fino napapati, i to na čak deset lokacija širom naše metropole! Dakle, ako ogladnite u Zagrebu u prosincu, a i kasnije, zahvaljujući gastro.24sata.hr-u - sad znate gdje trebate ići!

Time

time | Author: facebook foto: facebook

Ako niste čuli za pojam Asian fusion, Time Restaurant & Bar je idealno mjesto za upoznavanje s najfinijom kuhinjom dalekog istoka. Smješten na uglu Petrinjske i Amruševe ulice, niti tri minute pješice od spomenika Banu Jelačiću, svojim će vas specijalitetima od morskih i kopnenih plodova navući na jela koja se konzumiraju štapićima i sjajno pašu s bogatom vinskom listom. Još ako Chef Vid Nikolić pred vama napravi sladoled od tekućeg dušika... Divota!

Bistro 75

bistro75 | Author: facebook foto: facebook

Novo genijalno mjesto na zagrebačkoj Knežiji za sve željne (ne)standardne ponude. Ovdje možete pojesti zaboravljenu jotu za koju ćete izdvojiti samo 28 kuna, a sendviči sa sporo kuhanim mesom tipa pulled pork, short ribs i pulled turkey necks jednostavno zovu na još. Mala napomena za sve kojima treba dodatni poticaj, glavni kuhar je Ante Martić, finalist ovogodišnjeg Masterchefa.

Maximilian

maximilian | Author: Promo foto: Promo

U poslovnoj zoni na Radničkoj cesti, u hrpi poslovnih zgrada stisnuo se okrugli paviljon, na čija dva kata možete uživati u utakmicama Bundeslige, fantastičnim Paulaner pivima, kao i vrhunskim specijalitetima s juga Njemačke. Buncek na bavarski, koljenice, bijele i ine kobase, kiseli kupus i sve što vole Švabe - možete naći po sasvim prihvatljivim cijenama, dok im je hamburger od 46 kuna - definitivno jedan od najboljih u gradu. Za desert ne propustite Kaiser schmarrn s domaćim pekmezom!

Sherry's

sherry | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Dvoboji najvećih hrvatskih Chefova, brutalna vinska karta, craft piva i idealna podrumska atmosfera, ono su što vas prvo asocira na ovaj bar smješten u dvorištu Ilice 73 - preko puta Britanskog trga. U Sherry'su su radili velikani poput Mannuccija i Alilovića, jedu se plodovi braće Čučković, rižota, tjestenine, odležani steakovi, a najpoznatiji su po svom fingerfoodu. A ako volite plešivička vina - naletite na degustaciju Tomca 21. prosinca!

Njummy

njummy | Author: Promo foto: Promo

U Ilici 24 smjestio se šarmanti Njummy, za sve ljubitelje lokalnog i inovativnog. Kako kažu, odlučili su se za tradicionalnu hrvatsku kuhinju s modernim pristupom, a dnevno vas očekuju tri vrste menija. Čobanko, pijani gulaš ili patka pala s kruške, samo su neka od jela koja obećavaju. U Njummyju vrijedno špikuju junetinu i ponosno poslužuju obožavani restani krumpir, a najbolje od svega je što su stvarno prihvatljivi svačijem džepu.

O'hara

Ohara | Author: Promo foto: Promo

Pizzeria, restoran, pivoteka... Nitko više ne zna što je O'Hara, ugodan lokal na rubu Malešnice, osim da je sve što tamo probate - originalno i sjajno! Osim bistecce fiorentine, hvaljenih lazanja i stotinjak vrsta samo provjerenih piva, vlasnik Marin Vanjak najviše se ponosi svojim pizza majstorima i majstoricama koji već dvije godine osvajaju neslužbeno prvenstvo Hrvatske!

Bicko

Bicko | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Na samoj granici zagrebačkih kvartova Remetinec i Blato, smjestio se kralj gableca, Bicko. Meni svakodnevno mijenjaju, a iz ponude izdvajaju punjenu pljeskavicu koja govori pet jezika. Smjesu rade sami, peku na drvenom ugljenu, a s prilogom, salatom i kruhom, cijena je svega 40 kunića. Uz tradicionalno izvrstan roštilj, za hrabrije preporučuju tripice, bubrege, brizle, mozak i druge iznutrice. 

Fajn Bistro

fajn bistro restoran zagreb | Author: Fajn Bistro foto: Fajn Bistro

Mjesto radnje, bivši Prasac čija se ostavština osjeti po načinu na koji doživljavaju kuhinju, namirnicama, tehnikom i prezentacijom. Brasato od ždrebeće koljenice s domaćim linguinima zahtjevat će vašu punu pozornost. Kuhanje u bistrou Fajn ozbiljno je, okusi su intenzivni pa možda ne bi bilo loše malčice ublažiti pristup. Ne bismo se žalili ni da cijene, kao i okusi, budu malo nježniji, ali sve u svemu - obavezno posjetite. 

Cheese bar  

Cheese bar | Author: facebook foto: facebook

Na početku Cesarčeve ulice, dakle na korak od Trga Bana Jelačića, smjestio se minijaturni, ali do zadnjeg milimetra uvijek ispunjel lokal u kojem možete jesti i piti - samo Hrvatsko! Tridesetak vrsta sireva, pršuti, kobase, kuleni i seke, savršeno će prijati u zagrljaju devedesetak vinskih etiketa iz svih krajeva Lijepe naše. A tek likeri i rakijice... Najtoplije preporučamo desert - mladi sir s orasima i medom. Ali onda stvarno požurite kući!

Food Lab

food lab | Author: facebook foto: facebook

Food lab je netom otvoreno mjesto u Point shopping centru na Vrbanima koji nudi funky hranu uz jelovnik koji će često biti podložan promjenama. Kod njih možete uživati u vrhunskoj pizzi i burgeru, woku s raznim namirnicama i okusima, al’dente risottu ili jednostavno u vrhunskom beefsteaku. Interijer je pomno osmišljen kako bi se gost osjećao ugodno i proveo duže vrijeme uživajući. Svakako posjetiti nakon teškog shoppinga, ili barem pričekati bolju polovicu!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.