07. rujna 2016.

Samo za hrabre: Vinski maraton u Zmajevcu - 1. listopada 2016.!

Vinski maraton
1/4
foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Glavni organizatori manifestacije KUD József Attila i Udruga za njegovanje običaja Mađara Surduk iz Zmajevca - ponosno najavljuju 11. Vinski maraton!

"U sklopu dana sela smo organizirali Vinski maraton, a sad nam se sve više čini da u sklopu Vinskog maratona organiziramo i dan sela." - duhovito ovu manifestaciju najavljuju njeni organizatori...

Ove godine je došao red na 11. Vinski maraton. 2005. godine se počelo sa 40 natjecatelja, a 2015. godine su oboreni svi rekordi s respektabilnih 1100 maratonaca te više tisuća posjetitelja. Naravno svi posjetitelji su dobrodošli i mogu obići sve otvorene podrume tijekom maratona i uživati u bogatoj eno i gastro ponudi. Cijene tih degustacija vinari odlučuju individualno.

U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire, potrepštine... 

Vinski maraton | Author: Promo foto: Promo

"Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju naše malo mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi (smještajni kapaciteti u Općini i široj okolici su taj vikend maksimalno iskorišteni). Da bi olakšali vinarima posao i da ne bi svih nadamo se 1100 maratonaca otišlo odmah u Katolički surduk u podrum broj 1, vinske ceste (surduke) smo označili s 3 različite boje. Vinski maraton svima počinje u 14:00 i svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je njihova čaša, majica, prvi bonovi. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 400 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 400 na žutu i 300 na zelenu pa se ljudi rotiraju."

Tokom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 18:00 sati. U 19:00 sati počinju koncerti. Ove će se godine i u Katoličkom i u Reformatskom surduku postaviti male bine, gdje će od 18:30 do 22:00 sata goste zabavljati naizmjenično tamburaški sastavi i bendovi s mađarskim pjesmama. Posjetiteljima se preporučuje da zabavu nastave u podrumima i u šatorima, naravno svugdje će živa glazba i vrhunska vina garantirati dobar provod. I ove godine će taj dan prometovati autobus na relaciji Osijek-Zmajevac-Osijek, te na relaciji Beli Manastir-Karanac-Kneževi Vinogradi-Zmajevac. Cijena povratne akrte je 30,00 kn.

Kotizacija za Vinski maraton će ove godine biti 80,00 kn po osobi. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca (iz 1841.godine), čašu, mapu sa označenim podrumima i toliki broj bonova, koliko se vinara prijavi (minimum 20). Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu primaju se rezervacije na mail: vinskimaraton@gmail.com i na br mobitela: +385-97/605-49-14

U rezervaciji potencijalni maratonci trebaju poslati ime i prezime, broj osoba koje bi htjeli prijaviti i veličinu majica, te žele li uplatiti i za prijevoz našim autobusima. Nakon toga administrator će im proslijediti podatke za uplatu i zabilježiti prijavu nakon uplate.

Na dan Vinskog maratona individualci ili ekipe svoje pakete će moći pokupiti u Zmajevcu u Domu kulture, od 10:00 do 13:30 sati.

Program Vinskog maratona:

10:00-13:30 Registracija za Vinski Maraton
11:00 – Početak etno sajma
12:30 – Međunarodna povorka folkloraša
13:00 – Nastup folkoraša i zajednički ples s gostima prije početka Vinskog maratona
14:00 – Vinski maraton
18:00 – Kraj Vinskog maratona
18:30 – Živa svirka i zabava u Katoličkom i Reformatskom surduku
22:00 – nastavak zabave po podrumima Na službenoj svakodnevno ažuriranoj facebook stranici „Udruga Surduk-Vinski-bor maraton“ možete pratiti sve informacije vezane za događaj

Vidimo se u 1. listopada u Zmajevcu, živjela Baranja!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.