01. rujna 2014.

Savršena hrana za tjedan dana

kolaž tjedni.png
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovaj tjedan uživajte u zapečenoj tjestenini, punjenom luku s pancetom i aromatičnoj piletini. Uz malo bolju organizaciju, cijeli tjedan možete imati fine i tople obroke.

Ponedjeljak

Otvorite novi tjedan klasikom kojeg će i oni manje vješti bez problema pripremiti. Zapečena tjestenina sljubljena sa svježim sirom osvojit će vas jednostavnošću i bogatim okusom.

Utorak

Isprobajte Mariniranu hobotnicu s roštilja i uz obilje maslinovog ulja te ukusni domaći kruh uživajte u svim blagodatima plodova mora.

Srijeda

Rižoto sa šafranom, odnosno milanski rižoto ili risotto giallo (žuti rižoto), jednostavno je jelo koje već na prvu osvaja svojom jarkom bojom, a kada ga probate vaše nepce još dugo pamti okus vrhunskog talijanskog specijaliteta.


Četvrtak

Specijalitet Istoka, minipizza koja mami neodoljivim nadjevom i hrskavim tijestom odličan je odmak od klasičnih jela s tijestom. Stoga pripremite Turske pide s mesom i povrćem i obogatite ga s vama omiljenim sastojcima.

Petak

Zdrava i ukusna plava riba može se pripremiti na bezbroj načina,  a mi vam predlažemo da odaberete skušu i pripremite je prema jednostavnom receptu za Skušu pečenu u pećnici.

Subota

Rezervirajte vikend za pravu poslasticu, koju ćete s lakoćom pripremiti. Punjeni luk s pancetom otkrit će vam svu slatkoću kuhanog luka i zapečenog s kombinacijom punjenja, parmezana i pancete.

Nedjelja

Savršen recept za obiteljski ručak u kojemu će pećnica odraditi veći dio posla do konačnog užitka u hrskavoj piletini. Aromatična piletina pečena je uz obilje začinskog bilja i poslužena uz meko i karamelizirano povrće.

Dobar tek!

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.