gastro postao
Neobičan spoj slatkog voća i moćnog bosiljka čini savršen ljetni desert.
Ljeto je vrijeme slatkog voća i mirisnih začina. Zašto onda ne bismo bili slobodni spojiti te dvije komponente i stvoriti novo savršenstvo okusa. Bosiljak i breskve izvlače jedan iz drugog sve najbolje, a vino im u tome uvelike pomaže. Napravite fini sirup od bijelog vina i bosiljka, poširajte breskve, poslužite ga uz sladoled i uživajte u desertu svih deserata.
Potrebno vam je:
- 1 šalica bijelog vina
- 1 šalica vode
- 1 šalica šećera
- 1 šaka svježeg bosiljka
- 6 breskava
Postupak:
- Vino, šalicu vode i šećer stavite u posudu na srednju vatru i pustite da provriju, nekih 5 minuta, pa smanjite vatru.
- Prepolovite breskve i odstranite im koštice.
- Polovicu svježeg bosiljka ubacite u sirup od vina, vode i šećera.
- Dodajte breskve i poširajte oko 3 minute.
- Preokrenite breskve pa ostavite još neke 3-4 minute dok breskve ne omekšaju.
- Sklonite ih na tanjur i ogulite im kožu.
- U sirup ubacite ostatak svježeg bosiljka.
- Kada poslužujete prelijte breskve sirupom.
Dobar tek!