12. srpnja 2016.

Savršeno pohana piletina bez ulja i jaja

Pohana piletina
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Zaboravite na litre ulja i masnu piletinu, donosimo recept za savršenu pohanu piletinu iz pećnice s tek malo maslaca i bez jaja.

Umjesto litre ulja, za pohanu piletinu na nešto drugačiji način potrebne su tek dvije žlice maslaca da bi iz pećnice izvadili savršeno hrskavo, neodoljivo ukusno pileće meso. Ovaj neobičan recept zahtjeva tek pet sastojaka među kojima nema jaja, a prema vlastitim željama, možete mu dodati i malo ribane limunove korice za osvježavajuću notu ili sitno ribanog parmezana za efekt hrskavosti i dodatne arome. 

Potrebno vam je:

  • 3 žlice soli
  • Piletina
  • 2 žlice maslaca
  • ½ šalice brašna
  • 1 žličica papra

Priprema:

  1. U velikoj posudi pomiješajte 2 žlice soli i šalicu tople vode.
  2. Piletinu očistite od kože, ako je ima, pa dijelove ubacite u posudu sa soli i vodom.
  3. Dobro ih natrljajte i spremite u hladnjak na nekoliko sati.
  4. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
  5. Izvadite piletinu iz hladnjaka i u potpunosti je osušite paprinatim ručnicima.
  6. Stavite maslac u posudu pa ubacite u pećnicu dok se ne otopi, a zatim je izvadite van.
  7. U velikoj vrećici sa zatvaračem pomiješajte ostatak soli, papar, brašno i limunovu koricu i parmezan po želji.
  8. Ubacite piletinu u vrećicu i dobro protresite tako da se svi sastojci zalijepe na piletinu.
  9. Položite piletinu u posudu s maslacem i pecite oko 40 minuta na jednoj strani, a kad meso lijepo potamni, okrenite i pecite još 20 minuta s druge strane.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.