Ovogodišnja izložba vina kontinentalne Hrvatske koja će se održati u Svetom Ivanu Zelini u petak 3.lipnja i u subotu 4. lipnja posvetila je posebni program sljubljivanju hrane i vina uz stručno vođene besplatne degustacije.
Subotnje poslijepodne rezervirano je za program Hrana i vino u kojem će tri blogerice pripremati različite slane i slatke delicije koje će sommelier Darko Lugarić sparivati s vinima kontinentalne Hrvatske.
Posjetitelji će imati priliku degustirati maštovita jela Nikoline Dianežević, Tihane Topčić i Ane Gregl koje će pripremati različite zalogajčiće pred posjetiteljima. Kako vjerujemo da nema bolje motivacije za posjet cooking showu predstojeće izložbe vina, odlučili smo vam predstaviti svaku blogericu s pripadajućim jelima. Nikolina Dianežević slastičarka je, kuharica, fotografkinja i food stilistica koja stoji iza bloga The Slice of Life.
Kuhati i peći kolače počela je sa svega 10 godina, kako kaže, "kad je bila tek dovoljno visoka da dosegne kuhinjski pult i maminu knjižicu s receptima". S godinama je njezina ljubav prema hrani i fotografiji rezultirala studiranjem nutricionizma, završnim studijem gastronomije i restoraterstva te prekvalifikacijom u kuhara. Do sada je sudjelovala u mnogim poslovima i projektima vezanim uz hranu i slastice.
Radila je kao slastičarka u jednom zagrebačkom restoranu, slimala videorecepte za kulinarski portal Kuhari.com, a bila je i finalistica RTL-ova showa "Tri,dva,jedan - peci!" te suradnica Dukata i Jamnice za čiji portal redovito kreira i recepte.
Osim toga, potpisuje stručno suradništvo, pečenje, food styling i fotografije za dvije kuharice Gospodarskog lista, Moji najbolji kolači 2 iz 2014. i Kolači - čarolija užitaka 2 iz 2015. Trenutno radi i na trećoj kuharici "Premium kolači, deserti i slastice" koja će izaći krajem godine.
Od jela će pripremati slane prhke tortice i rustikalne keksiće trgance s crnim vinom. Više o drugim blogericama pročitajte uskoro na našim stranicama, a ne preostaje vam ništa nego da se u lipnju zaputite u Sveti Ivan Zelinu, degustirate najfinija vina i počastite se vrhunskim jelima.