24. ožujka 2016.

Pečena paprika u novom ruhu!

Paprika
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uvjerite se u status paprike kao kraljice svakog stola

Kad ih se već može kupiti u svakom trgovačkom centru, zašto se ne poigrati paprikama i kad im nije sezona!

NADJEVENA PEČENA PAPRIKA

Sastojci:

  • crvena, zelena i žuta paprika
  • 600 grama mljevene junetine
  • 50 grama riže
  • glavica crvenog luka
  • 2 mrkve
  • žlica kuhanog kukuruza
  • 2 žlice pirea od rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica maslaca
  • žlica peršina, mažurana i vlasca
  • sol i papar
  • 100 grama cheddar sira

Priprema:

  1.  Skuhajte rižu. Meso sameljite, a luk sitno nasjeckajte. Na maslacu propirajte luk i dodajte meso te sve pirjajte 5 minuta. Istresite u veću zdjelu i pomiješajte s kuhanom rižom. Naribajte mrkvu i protisnite češnjak i dodajte pire od rajčice.
  2.  Sve još jednom promiješajte, začinite sjeckanim biljem, solju i paprom. Stavite nadjev u hladnjak. Paprike operite, odrežite pažljivo vrh i odstranite koštice. Unutrašnjost napunite smjesom od riže i mesa. Po vrhu pospite zrnima kukuruza.
  3.  Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjelu za pečenje, koju ste premazali uljem, posložite paprike. Pecite ih dok ne omekšaju i ne zapeku se na vrhu. Pred kraj pečenja stavite na svaku papriku naribanog sira.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.