gastro postao
Uvjerite se u status paprike kao kraljice svakog stola
Kad ih se već može kupiti u svakom trgovačkom centru, zašto se ne poigrati paprikama i kad im nije sezona!
NADJEVENA PEČENA PAPRIKA
Sastojci:
- crvena, zelena i žuta paprika
- 600 grama mljevene junetine
- 50 grama riže
- glavica crvenog luka
- 2 mrkve
- žlica kuhanog kukuruza
- 2 žlice pirea od rajčice
- 2 češnja češnjaka
- žlica maslaca
- žlica peršina, mažurana i vlasca
- sol i papar
- 100 grama cheddar sira
Priprema:
- Skuhajte rižu. Meso sameljite, a luk sitno nasjeckajte. Na maslacu propirajte luk i dodajte meso te sve pirjajte 5 minuta. Istresite u veću zdjelu i pomiješajte s kuhanom rižom. Naribajte mrkvu i protisnite češnjak i dodajte pire od rajčice.
- Sve još jednom promiješajte, začinite sjeckanim biljem, solju i paprom. Stavite nadjev u hladnjak. Paprike operite, odrežite pažljivo vrh i odstranite koštice. Unutrašnjost napunite smjesom od riže i mesa. Po vrhu pospite zrnima kukuruza.
- Zagrijte pećnicu na 200°C. U zdjelu za pečenje, koju ste premazali uljem, posložite paprike. Pecite ih dok ne omekšaju i ne zapeku se na vrhu. Pred kraj pečenja stavite na svaku papriku naribanog sira.