729 prikaza 11. listopada 2016.

Slana nizozemska palačinka za prste polizati

nizozemska palačinka
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasna palačinka koja se priprema u pećnici, a vole je i stari i mladi.

Pripremite slanu nizozemsku palačinku koju zatim možete puniti nadjevom po želji. Mi vam donosimo recept za onu s rajčicom, lukom i feta sirom, a vi ga možete dopuniti po vlastitoj želji. Pahuljasta palačinka koja se topi u ustima s pravim će nadjevom biti prava mala gozba u kojoj možete uživati za doručak, ručak ili večeru.

Priprema:

  • 1 šalica brašna
  • 1 šalica mlijeka
  • 4 jaja
  • 1 žličica soli
  • 3 žlice maslaca
  • 50 g ribanog sira
  • 5 cherry rajčica
  • Feta ili neki drugi sir po želji
  • 1 luk
  • Peršin

Priprema:

  1. Mlijeko, brašno, jaja i sol dobro pomiješajte.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  3. Na tavi otopite maslac pa njime premažite kalup.
  4. Smjesu stavite u kalup, pospite ribanim sirom i pecite oko 15 minuta.
  5. Za to vrijeme nasjeckajte rajčice, luk i peršin.
  6. Izvadite iz pećnice, dodajte rajčicu, luk, sir i druge dodatke po želji pa pecite još desetak minuta.
  7. Pospite peršinom i poslužite toplo.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.