04. kolovoza 2016.

Slasna i brza crvena pašta s maslinama

paštaria tjestenina
foto: Paštaria
gastro postao gastro.24sata.hr
Savršena tjestenina za savršen ljetni dan.

Mediteranski okusi pomiješani s tjesteninom u vruće ljetne dane uvijek su pravi odabir. Pripremite tjesteninu s rajčicom i maslinama pa navalite na prave morske okuse. Možete ubacite i koji inćun ili žlicu kapara kako bi dodatno začinili cijelu kombinaciju. Vjerujte, ovakva tjestenina priprema se brzo, a nestaje još brže.

Sastojci:

  • 1 crveni luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 500 g peneta Paštaria
  • 1 kg mini rajčica
  • 10 dag crnih maslina
  • Maslinovo ulje
  • Vezica peršina
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Narezati luk, mini rajčice, masline i peršin.
  2. Luk popržiti na maslinovu ulju, dodati zgnječeni češnjak i pasirane mini rajčice.
  3. U sve dodati peršin i masline te ubaciti par listova bosiljka.
  4. Paštu skuhati prema uputama.
  5. Kad je gotova, pomiješati je s umakom.

Ako tražite sjajnu tjesteninu čija će kvaliteta odgovarati najboljim namirnicama, isprobajte Paštariju - tjesteninu s dugogodišnjom tradicijom koja proizlazi iz ljubavi prema pašti i savršeno komplimentira pravim gurmanskim jelima. 

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.