Iako ih možete staviti u vrećice i zamrznuti, bolje ih je nadjenuti sladoledom, poklopiti, preliti topljenom čokoladom ili karamelom pa poslužiti kao brz i slastan desert.
Od ostataka keksa možete napraviti i fine okruglice. Ako stajanjem izgube svježinu, sameljite ih i iskorisite za pripremu slatkih kuglica. Pomiješajte ih s čokoladom, marcipanom, maslacem i kokosom, pa oblikujte i ohladite. Možete ih uvaljati u šećer u prahu, orašaste plodove ili još mljevenog keksa.
Možete ih koristiti kod izrade štrudli od jabuka, šljiva ili višanja, umjesto krušnih mrvica ili griza.
Ostaci keksa mogu poslužiti i kao dodatak za sladoled. Sameljite ih i pomiješajte s malo maslaca pa pospite preko sladoleda ili dodajte desertima u čaši ili parfeu.
Dobra stvar kod ostataka keksa je što uz njihovu pomoć možete napraviti najbržu i najfiniju tortu i onda kada nemate inspiracije. Redajte ostatke čokoladnih keksa i tučeno vrhnje za šlag u koje možete dodati vaniliju, koricu agruma ili druge dodatke prema želji. Sve ostavite u hladnjaku da se dobro stisne i uživajte.
Ostaci keksa mogu se pretvoriti i u koru za pite. Na dvije šalice mljevenih keksa idu tri žlice otopljenog maslaca. Sve sjedinite dok ne dobijete smjesu sličnu mrvicama i utisnite u kalup.