12. rujna 2016.

Slojevi najboljih slatkiša u desertnim lazanjama

čokoladna torta
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Baš poput slanih, slatke lazanje također izazivaju ovisnost koju naprosto obožavamo.

Slatki slojevi onog što najviše volite. Hrskavi keksi, krema od sira, osvježavajući džem i nešto čokoladnog pudinga. Složenac koji će vas oduševiti jednostavnošću i kombinacijom okusa gotov je u tren oka, gotovo bez kuhanja. Hladi se manje od pola sata, a nestaje još i brže. Puding od čokolade možete zamijeniti čokoladnom kremom od slatkog vrhnja i čokolade. Koristite kiselkaste džemove kako bi dobili na svježini, a kekse prilagodite vlastitom ukusu.

Potrebno vam je:

  • 1 pakiranje keksa
  • 5 žllica maslaca
  • 400 g sirnog namaza
  • 1 šalica šećera u prahu
  • 2 šalice slatkog vrhnja
  • 2 šalice pudinga od čokolade
  • 1 šalica džema

Priprema:

  1. Usitnite pola pakiranja čajnih kolačića, dodajte otopljeni maslac i utisnite u kalup.
  2. U srednjoj posudi pomiješajte krem sir, šećer u prahu i dodajte slatko vrhnje.
  3. Skuhajte puding od čokolade i ohladite ga.
  4. Na utisnute kekse dodajte kremu od sira.
  5. Dodajte nekoliko žlica džema od višnje.
  6. Pospite s nešto usitnjenih keksića.
  7. Na sve to dodajte puding od čokolade i razmažite.
  8. Pospite još jedan sloj keksa po cijeloj površini pa ponovite postupak počevši s kremom od sira.
  9. Ohladite slatke lazanje najmanje 20 minuta i poslužite.

Dobar tek! 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.